10.3.21

Μηχανογραφικό δελτίο ΙΕΚ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φετινοί υποψήφιοι

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής:
-Μέχρι τις 31 Μαΐου θα έχει ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων που θα δεχτούν τα ΙΕΚ φέτος ανά ειδικότητα, με υπουργική απόφαση.
-Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι υποψήφιοι τελειόφοιτοι της Γ' Λυκείου των Πανελληνίων 2021 για την υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού.
-Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν τόσο το μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια όσο και το μηχανογραφικό για την εισαγωγή σε κάποιο ΙΕΚ με τη διαδικασία να είναι παράλληλη.
-Εφόσον ο υποψήφιος έχει όλα τα δεδομένα – βαθμολογία, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής- και διαπιστώσει ότι δεν δύναται να εισαχθεί σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, θα έχει τη δυνατότητα για εισαγωγή σε ΙΕΚ.
- Μεταξύ των κριτηρίων εισαγωγής θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου και τα κριτήρια θα είναι κοινά για όλους βάσει του Κανονισμού των ΙΕΚ.
Υπενθυμίζεται ότι «κλειδί» για το χρονοδιάγραμμα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και του παράλληλου μηχανογραφικού, όπως έχει γράψει πρώτο το iPaidia.gr, είναι η απόφαση που θα ληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας για τυχόν παράταση σχολικού έτους και μικρή μετάθεση της ημερομηνίας των Πανελληνίων 2021
. ΠΗΓΗ: iPaidia.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου