10.3.21

Άχου δεν μου καίγεται καρφί

Από τη μια ο Κουφοντίνας και τα ρόπαλα και από την άλλη η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιψ Χάρι. Οσο για την «αιωνόβια» Οπρα άλλο που δεν ήθελε. Πέταγε τη σκούφια της. Κι εμείς; Να βρίσκουμε αφορμές, να τσακωνόμαστε, να χλευάζουμε και να σκοτώνουμε την ώρα μας.
Όσο για μένα δεν μου καίγεται καρφί. Όμως επειδή τόσος ντόρος, τόσα «χτυπήματα» και τόσα σχόλια, έχω να συνεισφέρω στην κουβέντα με μερικά πραγματάκια
Ο θεσμός του αγγλικού Crown τόσο αναχρονιστικός και τόσο μουχλιασμένος. Αλλά και τόσο επιβαρυντικός για το βαλάντιο των Αγγλων πολιτών. Ιδιαιτέρως των φτωχών. Παρόλα αυτά κόβω τον σβέρκο μου πώς ακόμα και με κυβέρνηση κομμουνιστών, το Buckingham Palace θα παραμείνει σταθερό και σεβαστό Το πιο απίστευτο εξ όλων αυτών είναι το γεγονός, διαπιστωμένο φυσικά, πώς οι ένοικοί του είναι κι αυτοί δέσμιοι και έγκλειστοι σε πρωτόκολλα και σε χρυσή φυλακή. Ουδείς εξ αυτών δύναται να πράξει σύμφωνα με την θέλησή του. Με την καρδιά του. Η ρήση της Ελισάβετ, της σχεδόν μουμιοποιημένης βασίλισσας είναι αποκαλυπτική. Δεν πρέπει να αποκαλύπτει τα συναισθήματά της ούτε την γνώμη της. Ούτε τίποτα. Ακίνητη, ανέκφραστη σαν «πράγμα»
Το μοναδικό που τα τελευταία πενήντα χρόνια προσφέρουν οι ένοικοι του παλατιού είναι σκάνδαλα, χωρισμοί, γάμοι, ερωτικά ειδύλλια. Δηλαδή κλειδαρότρυπα. Σα να βλέπεις ζωντανά να ξετυλίγονται μπροστά σου σελίδες κίτρινου Τύπου. Κλειδαρότρυπα σε στυλ Soft porno. Απίστευτο. Οι Αγγλοι φορολογούμενοι τους πληρώνουν με τσουβάλια από λίρες για να διαβάζουν το τίποτα! Η τρέλα δεν πάει στα βουνά αλλά κατοικεί ακόμα και σε σημερινά μυαλά
Προφανώς ο πρίγκιψ Χάρι, υποδειγματικής αυτοκρατορικής «ευφυίας», ανύπαρκτος και κακομαθημένος, σα να λέμε «παλιόπαιδο», αποφάσισε να νυμφευθεί την εξίσου ανύπαρκτη ως ταλέντο, Μέγκαν Μαρκλ για ένα απλούστατο λόγο. Μέσω του γάμου και της «επανάστασής» του να πάρει εκδίκηση για τον τραγικό και πρόωρο χαμό της μητέρας του. Η οποία αποθεώθηκε ως υπερτιμημένη πριγκίπισσα. Τέλος πάντων
Με απλά λόγια ο Χάρι θέλησε να μπει στο μάτι της γιαγιάς του. Αλλωστε οι φήμες περί εγκυμοσύνης της Νταιάνα, εκ διασταυρώσεως με Αραβα και η πιθανότητα υπάρξεως μωρού «σκούρου» δέρματος θα δημιουργούσε μεγάλο πονοκέφαλο σ αυτή τη ζωντανή μούμια
Καθόλου τυχαία λοιπόν η επιλογή της Μέγκαν. Η οποία στο παρελθόν είχε δηλώσει: «Ο πατέρας μου είναι Καυκάσιος και η μητέρα μου είναι Αφροαμερικανίδα. Είμαι μισή μαύρη και μισή άσπρη. Έχω συμφιλιωθεί με αυτό και το λέω ποια είμαι, μοιράζομαι δημόσια την καταγωγή μου, δηλώνω περήφανη που είμαι μια γυναίκα μεικτής φυλής»
Αυτός, προφανώς, και ο κρύος ιδρώτας των «φυλακισμένων» στο χρυσό κλουβί του Buckingham Palace. Λες; Ο θεσμός να μολυνθεί; Πίσω μου σ έχω Σατανά. Εξω απ εδώ.
Που σημαίνει ένα πράγμα. Η μεν αγγλική οικονομία λειτουργεί κυρίως με άφθονα κεφάλαια της ολιγαρχίας. Τόσο της Ρωσικής όσο και της πετρελαικής Αραβικής. Όμως το παλάτι κατάλευκο, αμόλυντο, της Αρίας ανώτερης φυλής.
Οσο για μένα ένα πράγμα. Όπως ο Νίκος Σταυρίδης στα ξεκαρδιστικά «Κίτρινα γάντια». Που διαρκώς έλεγε «αχου και δεν με νοιάζει, αχου και δεν με νοιάζει»!
Δημ. Δανίκας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου