30.12.09

Επιτέλους τόλμησε ο Ραγκούσης να κάνει το αυτονόητο – Μαχαίρι στις Ημιαργίες του δημοσίου


«Μαχαίρι» στην ημιαργία της 31ης Δεκεμβρίου για αρκετούς δημόσιους υπαλλήλους βάζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με εγκύκλιο που απέστειλε χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να εργαστούν δύο ώρες παραπάνω (δηλαδή μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, και όχι μέχρι τη 1.00 όπως συνηθιζόταν) οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε υπηρεσίες οι οποίες έχουν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία διαδικασιών αρμοδιότητάς τους την τελευταία ημέρα του έτους. Δηλαδή, οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τις πληρωμές (π.χ. εφορίες), την υποβολή αιτήσεων και την υποβολή δικαιολογητικών (π.χ. υπηρεσίες που ασχολούνται με οικοδομικές άδειες, όπως η πολεοδομία, ή με τα τέλη κυκλοφορίας και την παράδοση πινακίδων).
Στην εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρεται, επίσης, ότι «παρά το γεγονός ότι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ημέρα ημιαργίας, οι εν λόγω δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία θα ενημερώνουν το κοινό ότι κατά την παραμονή του νέου έτους θα είναι ανοιχτές για τις συγκεκριμένες συναλλαγές μέχρι και τις 15.00 το μεσημέρι».
Συν τοις άλλοις, ο κ. Ραγκούσης υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 29 του Υπαλληλικού Κώδικα (νόμους 3528 του 2007), οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να εργαστούν πέραν του ωραρίου εργασίας ή σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον έκτακτες και εξαιρετικές ανάγκες το επιβάλλουν.
Μάλιστα, ανάλογη παράταση του ωραρίου εργασίας αναμένεται να υπάρξει και κατά την υπόλοιπη χρονική περίοδο των εορτών, κυρίως μεταξύ της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. Για το λόγο αυτό καλούνται οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού Προσωπικού να μεριμνήσουν ώστε να υπάρχει ικανός αριθμός υπαλλήλων -ιδίως στις υπηρεσίες που έχουν συναλλαγή με το κοινό- για να διεκπεραιώνονται ομαλά οι υποθέσεις των πολιτών.
Στις περιπτώσεις που παρουσιάζονται προβλήματα και το προσωπικό δεν είναι επαρκές, θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα για την ανάκληση των κανονικών αδειών, προκειμένου οι υπηρεσίες αυτές να λειτουργήσουν ομαλά!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου