9.11.10

48 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Πάτρας !

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που φθάνει περίπου τα 48 κιλά, εντόπισαν άνδρες του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας, έπειτα από έλεγχο που έκαναν σε φορτηγό στο λιμάνι της πόλης.
Μάλιστα, έπειτα από ειδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα βρέθηκε και συνελήφθη το άτομο που οργάνωσε την Πμεταφορά της κοκαΐνης. Το Λιμενικό είχε εδώ και αρκετό καιρό πληροφορίες ότι θα περνούσε από την Πάτρα όχημα, το οποίο θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Τη Δευτέρα, έγινε έλεγχος σε φορτηγό που έφθασε στην Πάτρα από το Μπάρι. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, η ποσότητα της κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη σε ειδική ξύλινη κατασκευή στο κρεβάτι της καμπίνας του οδηγού. Μάλιστα η ποσότητα της κοκαίνης ήταν επικαλυμμένη με ειδική κρέμα και τυλιγμένη με καρμπόν, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός της από μηχάνημα ακτινών. Επίσης, οι λιμενικοί βρήκαν ένα χαρτοκιβώτιο μέσα στο οποίο είχαν τοποθετηθεί 10 κουτιά του ενός κιλού, που περιείχαν την χημική ουσία «φαινακετίνη» σε λευκή σκόνη. Η ουσία αυτή, σύμφωνα με το λιμενικό, προοριζόταν για πρόσμιξη με την κοκαΐνη, ώστε να αυξηθεί η ποσότητα των ναρκωτικών, που προορίζονταν προς πώληση. Μετά τον εντοπισμό της κοκαΐνης οι λιμενικοί συνέλαβαν τον οδηγό του φορτηγού, καθώς και δύο ακόμη άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και συνόδευαν το φορτηγό.
Στην συνέχεια, οι Λιμενικοί, με τη συνεργασία της Αστυνομίας, οργάνωσαν ειδική επιχείρηση στην Αθήνα, όπου εντόπισαν έναν 48χρονο αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται, ως ο αποδέκτης της ποσότητας της κοκαΐνης. Σύμφωνα με αξιωματικούς του λιμενικού η ποσότητα της κοκαΐνης που βρέθηκε, είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπισθεί και κατασχεθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, αφού εκτιμάται ότι πιθανόν να εμπλέκονται και άλλα άτομα στο συγκεκριμένο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, χωρίς ταυτόχρονα να αποκλείονται και διεθνείς διασυνδέσεις.ΒΗΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου