24.8.14

Στο φως η ταυτότητα των τριών ληστών του Διστόμου

Στο φως η ταυτότητα των τριών ληστών του Διστόμου - Ανήκουν στην «ομάδα Μαζιώτη», έχουν σχέση με Παλαιοκώστα και διαθέτουν ταμείο 2 εκατ. ευρώΑνήκουν στην «ομάδα Μαζιώτη», έχουν σχέση με Παλαιοκώστα και διαθέτουν ταμείο 2 εκατ. ευρώ

Μπλόκα παντού από την Αστυνομία με την αρωγή της Αντιτρομοκρατικής, έχουν στηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες της ληστείας στο Δίστομο με λεία 300.000 ευρώ. 
Οι Αρχές θεωρούν πλέον σίγουρο ότι τη ληστεία πραγματοποίηση η «ομάδα Μαζιώτη» καθώς έχουν ταυτοποιηθεί οι τρεις ληστές και πλέον η ΕΛ.ΑΣ. του αναζητά στην Κόρινθο και την Αργολίδα.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι η ίδια ομάδα ή μέλη της μαζί με άλλους συνεργούς έχει τουλάχιστον έξι ακόμη ληστείες στο ενεργητικό της, η συνολική λεία από τις οποίες αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι και η ληστεία στις Σπέτσες όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε ταχύπλοο για τη διαφυγή των δραστών. Ερωτηματικό παραμένει η συνεργασία της ομάδας Μαζιώτη και του Επαναστατικού Αγώνα με τους ποινικούς και σε άλλες δράσεις πέραν των ληστειών.
Ο πλέον γνωστός από τους τρεις δράστες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο σχετικό ρεπορτάζ του το Mega, είναι ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος. Εχει συμμετάσχει στην απαγωγή του επιχειρηματία Γ.Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη με τον Β.Παλαιοκώστα και έχει ταυτοποιηθεί μέσω του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας για συμμετοχή στη ληστεία τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας το Δεκέμβριο του 2012. Επίσης έχει ληστέψει μαζί με το Νίκο Μαζιώτη και τράπεζα στα Μέθανα τον Ιούλιο του 2013, πριν τη ληστεία στο Δίστομο Βοιωτίας με λεία 300.000 ευρώ.
Ο Γ. Πετρακάκος συμμετείχε σίγουρα στη ληστεία στο Δίστομο
Τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στο φουσκωτό σκάφος με το οποίο διέφυγαν οι τρεις ληστές, ενώ τον έχουν αναγνωρίσει και μάρτυρες.
Οι άλλοι δύο δράστες κατά την ΕΛ.ΑΣ. έχουν και αυτοί ταυτοποιηθεί και έχουν σχέση με τον Παλαιοκώστα και την ομάδα του.
Ο Γ. Πετρακάκος συμμετείχε σίγουρα στη ληστεία στο Δίστομο Στο φουσκωτό βρέθηκαν αποτυπώματα του 33χρονου ποινικού Σ.Δ. (γνωστού με το προσωνύμιο «καρφάκιας» λόγω των μαλλιών του) που συμμετείχε στην κινηματογραφική απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι από τις φυλακές του Κορυδαλλού το 2006. Ο «καρφάκιας» είχε συλληφθεί το 2008 στο Αγρίνιο όταν είχε επισκεφθεί φίλη του, αλλά το Καλοκαίρι του 2013 πήρε άδεια από τη φυλακή -μετά μάλιστα από απεργία πείνας- από την οποία δεν επέστρεψε ποτέ.
Ο τρίτος εκ των ληστών, αυτός που έκανε και την αρχική αναγνώριση του χώρου στο Δίστομο και τον αναγνώρισαν μάρτυρες, είναι ο 44χρονος Σ.Χ., με καταγωγή από την Πελοπόννησο, σεσημασμένος ληστής τραπεζών ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που έχει σχέση με τις ομάδες των Παλαιοκώστα και Μαζιώτη. Φέρεται μάλιστα να είναι αυτός που στις ληστείες καθησυχάζει τους πελάτες, λέγοντάς τους -όπως και στην περίπτωση του Διστόμου- ότι «εμείς δεν ληστεύουμε πολίτες». Και αυτός βγήκε από την φυλακή παραβιάζοντας άδεια και μάλιστα δύο φορές τα τελευταία χρόνια.
Η «καριέρα» του ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν και φέρεται να συμμετείχε στη ληστεία του Γενικού Κρατικού Νικαίας, όταν είχε δολοφονηθεί ταμίας του νοσοκομείου. Το 2002 κατηγορήθηκε μαζί με ελληνοαμερικανό «εκτελεστή» για φόνο μέσα στον Κορυδαλλό αλλοδαπού κρατουμένου που θεωρήθηκε «καρφί» στην υπόθεση του Πάσαρη. Εντός των φυλακών φέρεται να γνωρίστηκε τόσο με τον Μαζιώτη όσο και με τον Παλαιοκώστα. Αποτύπωμά του βρέθηκε στα Πατήσια, στο «διαμέρισμα ασφαλείας» που διατηρούσε η ομάδα Μαζιώτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου