29.8.14

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΦΙΑ 2.400 ευρώ για τον τάφο της Αμφίπολης - Βρέθηκαν θαμμένες οι πινακίδες της Ferrari του Χατζηγιάννη - Είναι ο Τάφος του Ινδού

Πανταχού παρών ο ΠΑΟΚ, και στην «πειραγμένη» φωτογραφία
Πανταχού παρών ο ΠΑΟΚ, και στην «πειραγμένη» φωτογραφία
Βρέθηκε στην Αμφίπολη πινακίδα από τη Φεράρι του τραγουδιστή Χατζηγιάννη;
Ηταν θαμένος ο άβακας που έπαιζε στο δημοτικό ο... Κ. Μητσοτάκης;
Είναι εκεί ο... Τάφος του Ινδού ή ήταν θαμμένο το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ;
Αυτά κι άλλα πολλά πανέξυπνα και άκρως ειρωνικά σχόλια και πλάκες κάνουν οι χρήστες του διαδικτύου που έχουν αναγάγει σε βασικό θέμα τους τις ανακαλύψει στην Αμφίπολη. Τα χιουμοριστικά σχόλια συνοδεύονται μάλιστα κι από «πειραγμένες» φωτογραφίες που προκαλούν πολύ γέλιο.
Οπως αναφέρει το Εθνος, σύμφωνα με το Monitor, την ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης, καταγραφής και αξιολόγησης αναφορών και δημοσιευμάτων από το ελληνικό internet και από έλληνες χρήστες social media, μόνο σε διάστημα 20 ημερών, δηλαδή από τις 10/8, που έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις, μέχρι και τις 20/8, η λέξη «Αμφίπολη» έχει αναφερθεί πάνω από 55.000 φορές με αποκορύφωμα την 13η Αυγούστου, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο χώρο των ανασκαφών, όταν περίπου 6.000 αναρτήσεις έγιναν με θέμα τις αρχαιολογικές εργασίες στην περιοχή.
Κουφάλες Αθηναίοι, μπουγάτσες είναι όλες και το σουβλάκι δεν είναι καλαμάκι
Κουφάλες Αθηναίοι, μπουγάτσες είναι όλες και το σουβλάκι δεν είναι καλαμάκι
Οι περισσότερες αναφορές (53%) έγιναν στο twitter, με τα blogs και το facebook να ακολουθούν, ενώ οι ηλικίες 36-50 φαίνεται να συζήτησαν περισσότερο για το θέμα (43%), με μικρή διαφορά πάντως σε σχέση με την ομάδα 21-35, η οποία ήρθε δεύτερη (40%).
Ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους χρήστες αποδείχθηκε και ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος στο ίδιο διάστημα μνημονεύτηκε τουλάχιστον πάνω από 22.000 φορές, μιας και πολλοί είναι εκείνοι που εικάζουν ότι ο μεγάλος κατακτητής είναι πιθανό να είναι ο «ένοικος» του μεγαλοπρεπούς τάφου.

Ο άβακας του Κ. Μητσοτάκη από τα παιδικά του χρόνια
Ο άβακας του Κ. Μητσοτάκη από τα παιδικά του χρόνια
Ορισμένα από τα χιουμοριστικά είναι:
 • «Το πρώτο αντικείμενο που βρήκαν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη είναι... ο άβακας που είχε στο δημοτικό ο Κ. Μητσοτάκης», γράφει ένας χρήστης, ο οποίος παραθέτει και την ανάλογη φωτογραφία.
 • «Ο τάφος της Αμφίπολης είναι ο Σήφης ο κροκόδειλος της αρχαιολογίας», γράφει ένας χρήστης ενώ ένας άλλος, με αφορμή το πρόσφατο άνοιγμα του μοναδικού σταθμού μετρό στη Θεσσαλονίκη, γράφει: «Κι αυτόν τον μοναδικό σταθμό μετρό της Θεσσαλονίκης θα τον βρουν μετά από 2.000 χρόνια και θα νομίζουν ότι είναι τάφος. Άντε να εξηγήσεις».
 • «Βρέθηκαν θαμμένες στην Αμφίπολη οι πινακίδες της Φεράρι Χατζηγιάννη», έγραψε κάποιος την επομένη της είδησης της επ' αυτοφώρω σύλληψης του τραγουδιστή, ενώ ένας άλλος σημείωνε: - «Μου λένε, πρόσεχε, σου σκάβουν τον λάκκο. Λέω δεν με νοιάζει, δεν φοβάμαι κανέναν...εκτός από την Περιστέρη».
  Αρχαία πλάκα που λέει «ψηφίστε Σαμαρά»
  Αρχαία πλάκα που λέει «ψηφίστε Σαμαρά»
 • «Η Περιστέρη... της ειρήνης», όπως αναφέρεται από κάποιους χρήστες η επικεφαλής των ανασκαφών αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, έχει αναδειχθεί σε πρόσωπο των ημερών, με τουλάχιστον 6.500 χρήστες να έχουν κάνει αναφορά στο όνομά της.
 • Αίσθηση έκανε και η έμπνευση ενός χρήστη να υπολογίσει και τον ΕΝΦΙΑ της ανακάλυψης: «Ο τάφος στην Αμφίπολη είναι 1.962 τετραγωνικά. Ισόγειο και πρώτος όροφος, κτίσμα πάνω από 100 ετών, με πάνω από 2 προσόψεις (κυκλικό βλέπεις), δεν είναι αγροτικής χρήσης. Με τη χαμηλότερη τιμή ζώνης, ο ΕΝΦΙΑ βγαίνει 2400 ευρώ. Αν βάλουμε ότι ο ένοικος δεν το έχει δηλώσει εδώ και πολλά χρόνια συν τα χρωστούμενα από φόρους, συν τα πρόστιμα, νομίζω με μια πεντακοσάρα χιλιάδες ο Μεγαλέξανδρος τη βγάζει δεν την βγάζει (το ποσό είναι μεγαλύτερο αλλά στα δικαστήρια μάλλον θα του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά).
  Τα πουλάκια του twitter αντικατέστησαν τις Σφίγγες
  Τα πουλάκια του twitter αντικατέστησαν τις Σφίγγες
 • Ευτυχώς μπορεί να κάνει διακανονισμό με 48 δόσεις, οπότε στήνει ένα μαγαζάκι με αναψυκτικά απέξω (21% ΦΠΑ) και σιγά σιγά θα τα καταφέρει. Εκτός βέβαια αν πρέπει να προσλάβει προσωπικό και να πληρώνει ΙΚΑ, οπότε την πάτησε. Μόνη ελπίδα στο τάφο να έχουν χώσει και τίποτε σκλάβους του ηγεμόνα, οπότε με μια προσωρινή άδεια παραμονής θα δουλέψουν αγγόγυστα...»
 • «Αν ήταν ελληνικός τάφος στην Αμφίπολη, στην είσοδο δε θα είχε σφίγγες, αλλά τσομπανόσκυλα. Κάνας αιγύπτιος εφοπλιστής θα ΄ναι θαμμένος», ενώ αναφορικά με τους ρυθμούς των ανασκαφών κάποιος έγραψε: «Στελέχη του ΥΠΠΟΑ διαψεύδουν πως η ανασκαφή στην #amfipoli κινείται με τους χρόνους πολιτικών ανακοινώσεων. ~Τουλάχιστον να προλάβουν τη ΔΕΘ».
 • Δεν είναι λίγοι, τέλος, εκείνοι που συνδέουν τον τάφο με τα αθλητικά. «Αν βρουν κερκίδες είναι σίγουρα ο τάφος του Ινδού» γράφει ένας χρήστης ενός κάποιος άλλος επιμένει ότι εκεί είναι θαμμένο το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ.

  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου