30.8.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΒΑΣ.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Νέα οχήματα για τον εκσυχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος

Σε εκσυχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος με την αγορά 372 νέων οχημάτων προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σύμφωνα με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία.
Ο υπουργός αφίχθηκε το πρωί στην Κυπαρισσία όπου τον υποδέχτηκαν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Βασίλειος Γεωργακόπουλος μαζί με το διευθυντή της αστυνομίας στη Μεσσηνία, Αδαμάντιο Μητρόπουλο, καθώς και ο απερχόμενος μαζί με το νέο δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας και Παναγιώτης Κατσίβελας αντίστοιχα, όπου είχαν ολιγόλεπτη συνεργασία και στην συνέχεια επισκέφθηκε διαδοχικά τις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές υπηρεσίες της δυτικής Μεσσηνίας
Αργά το μεσημέρι ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας όπου συναντήθηκε με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, υποστράτηγο Βασίλειο Γεωργακόπουλο και με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Αδαμάντιο Μητρόπουλο και με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων, όπου συζήτησαν για τις συνθήκες εργασίας, καθώς και θέματα υλικοτεχνικής υποδομής κι ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συνεχάρη τους αστυνομικούς για την άμεση εξιχνίαση του διπλού φονικού στην Μάνη κι επεσήμανε ότι για το ζήτημα της καταπολέμησης της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης αναβολικών ουσιών, «θα δοθούν όλες οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εντατικοποίηση των ελέγχων από μεικτά κλιμάκια φορέων των συναρμόδιων υπουργείων και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων».
Αναφορικά με την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζει η περιοχή υπογράμμισε ότι «ο σχεδιασμός που εφαρμόζεται έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο τα προβλήματα είναι υπαρκτά και απαιτούν επαγρύπνηση των αρχών, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή της εγκληματικότητας. Παραμένουμε σε συνεχή εγρήγορση».
Ακολούθως επισκέφθηκε την πληγείσα από τη φωτιά περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, «τις τελευταίες ημέρες οι Πυροσβέστες μας, με τη συνδρομή δυνάμεων του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά των εθελοντών κατάφεραν να κατασβήσουν μία πολύ μεγάλη φωτιά, να αναχαιτίσουν μία σημαντική απειλή για το φυσικό μας πλούτο και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ήταν μία προσπάθεια αξιοθαύμαστη και πραγματικά τους ευχαριστώ πολύ».
Ο υπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης και τόνισε πως, «οφείλουμε να δουλέψουμε όλοι», γιατί όπως είπε, «η έγκαιρη ενημέρωση των αρμοδίων, ένα απλό τηλεφώνημα, μπορεί να μας σώσει από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. 'Αρα στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουμε όλοι. Δεν περισσεύει κανείς».
Ο υπουργός επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο που προσέφεραν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης και εξήρε, για άλλη μια φορά το έργο των εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης, καθώς και την άμεση κινητοποίηση των τοπικών αρχών και του στρατού, που συνέδραμαν αποτελεσματικά.
Ο υπουργός δήλωσε ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει το έργο των πυροσβεστών και προχωρά στον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού σώματος με την αγορά 372 νέων οχημάτων, που θα καλύψουν ανάγκες σε διάφορες υπηρεσίες της χώρας, αλλά και στην πρόσφατη ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με επιπλέον 500 Δόκιμους Πυροσβέστες.
Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συναντήθηκε με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, όπου εξήρε το πολυσχιδές φιλανθρωπικό του έργο και τόνισε ότι, «η Εκκλησία της Μεσσηνίας διαχρονικά έχει διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική δράση στηρίζοντας έμπρακτα τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου