29.8.14

Ο Σήφης μένει ....ασύλληπτος - -Ξέφυγε και του Μπεχρά

Τελικά ο "Σήφης" κατάφερε να ξεφύγει και απο τον διάσημο Ολιβιέρ Μπεχρά και θα συνεχίσει τις...βόλτες του στην λίμνη του φράγματος Ποταμών Αμαρίου, μέχρι...νεωτέρας.

Χθες την νύχτα για τρίτη φορά, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη προσπάθεια απο τον διάσημο ερπετολόγο, στην οποία συμμετείχαν ο διδάκτωρ βιολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πέτρος Λυμπεράκης καθώς και ο.διευθυντής του ΟΑΚ στο Ρέθυμνο Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Οπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο κ. Μαμαγκάκης, ο κ.Μπεχρά είδε και πάλι τον κροκόδειλο, τον πλησίασε προκειμένου να καταφέρει να τον πιάσει, αλλά ο "Σήφης" με εντυπωσιακή αντίδραση εξαφανίστηκε και παρά του ότι η προσπάθεια συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ο κροκόδειλος παρέμεινε άφαντος.

Να σημειωθεί, πως την νύχτα της Τετάρτης, ο Ολιβιέρ Μπεχρά μετά απο δύο προσπάθειες, ενώ βρισκόταν μέσα στο νερό, έφτασε στο σημείο να πιάσει με τα χέρια του τον κροκόδειλο, ο οποίος κατάφερε να του ξεγλιστρίσει.

"Σήμερα ο κ.Μπεχρά πρέπει να αναχωρήσει απο την Κρήτη καθώς έχει και άλλες υποχρεώσεις και τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει", είπε ο κ.Μαμαγκάκης, ενώ σε ότι αφορά στο τι θα γίνει στην συνέχεια, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή προκειμένου να πάρει αποφάσεις.

Στο μεταξύ στην περιοχή θα παραμείνουν οι παγίδες - κλουβιά, στις οποίες θα γίνουν και κάποιες βελτιώσεις σύμφωνα με συμβουλές που έδωσε ο κ.Μπεχρά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου