28.8.14

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ - Μεγάλες ανατροπές στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Με μωβ χρώμα η νέα διαδρομή
Με μωβ χρώμα η νέα διαδρομή
 
Αλλαγές στον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας, φέρνει η αναδιάρθρωση του δικτύου των λεωφορείων και τρόλεϊ σε περιοχές που επηρεάζονται από το μετρό. 

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ ο οργανισμός, «εξετάζει την αναδιοργάνωση του δικτύου των επιφανειακών μέσων με βάση τη λειτουργική απόδοση των γραμμών, τη συνεργασία με τα μέσα σταθερής τροχιάς, την πλήρη συγκοινωνιακή κάλυψη όλων των περιοχών, τις υπάρχουσες δυνατότητες των συγκοινωνιακών φορέων κ.α.», με στόχο την ταχύτερη μετακίνηση των πολιτών.
Συγκεκριμένα, μία πρόταση του νέου πλέγματος δρομολογίων προβλέπει την δημιουργία δύο περιμετρικών γραμμών (αριστερόστροφη και δεξιόστροφη), που θα κινούνται στα ίχνη του δακτυλίου της Αθήνας, και πραγματοποιώντας κυκλική πορεία, θα παρακάμπτουν το κέντρο και θα συνδέουν τις όμορες περιοχές με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και τις σημαντικές αρτηρίες της πόλης.
Η νέα γραμμή με μπλε χρώμα
Η νέα γραμμή με μπλε χρώμα
Η αριστερόστροφη (19, χλμ) θα κάνει την πορεία: Π.ΡΑΛΛΗ - ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ - ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ - ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ - ΑΡΔΗΤΤΟΥ - ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΕΥΦΡΟΝΙΟΥ - ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ - ΛΕΩΦ.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΕΩΦ.Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΕΩΦ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΟΥ - ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ - ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ - ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ - Π.ΡΑΛΛΗ.
Η δεξιόστροφη θα εκτελεί πορεία 20,3 χλμ, ως εξής:Π.ΡΑΛΛΗ - ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ - ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ - ΜΕΤΑΞΑ - ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ - Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΖΑΧΑΡΩΦ - ΛΕΩΦ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΕΩΦ.Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΕΩΦ.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ - ΕΥΦΡΟΝΙΟΥ - ΡΙΖΑΡΗ - ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΑΡΔΗΤΤΟΥ - ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ - ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ - ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ - Π.ΡΑΛΛΗ.
Μεγάλες ανατροπές στις συγκοινωνίες της Αθήνας (δείτε χάρτες)
Επίσης, θα γίνουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών, ούτως ώστε να φέρουν ταχύτερη σύνδεση με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι του Δήμου Πετρούπολης, Ιλίου, Καματερού θα μπορούν να μετακινούνται πλέον από και προς τον σταθμό του Μετρό Ανθούπολη, μέσω τροποποίησης της διαδρομής των γραμμών 704 και 747, οι οποίες σήμερα καταλήγουν στον σταθμό Αττική.
Επίσης, ιδρύεται γραμμή από Αχαρνές προς το νοσοκομείο Αγ. Αναργύρων Κηφισιάς, ώστε να εξασφαλίζεται η σύνδεση των περιοχών Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Α. Λιοσίων, Αγ. Αναργύρων με το νοσοκομείο.
Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 444, ώστε να συνδέεται απευθείας η περιοχή Άνω Πατησίων, Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας με το σταθμό Ειρήνη και το ΟΑΚΑ.
Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 420 ώστε να συνδέει τα ΚΤΕΛ Κηφισού με το σταθμό του Μετρό Άγιος Αντώνιος, με μία αλλαγή που θα συνδέει την λεωφόρο Κηφισού με το Μετρό.
Επίσης, τροποποιούνται γραμμές, οι οποίες σήμερα καταλήγουν στο κέντρο της Αθήνας και γίνονται τοπικές τροφοδοτικές γραμμές προς τους σταθμούς μετρό.
Ειδικότερα, οι γραμμές Α4, Β8, Γ10, Γ12, Α16 μετατρέπονται σε τροφοδοτικές γραμμές προς τους πλησιέστερους σταθμούς μετρό ως εξής:
- Η γραμμή Α4 θα συνδέει τις περιοχές Άνω Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Κ. Ηλιούπολης με το σταθμό Αγ. Δημητρίου
- Η γραμμή Β8 τις περιοχές Ν. Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης με το σταθμό Άνω Πατησίων
- Η γραμμή Γ10 τις περιοχές Ανάκασας, Αγ. Αναργύρων με το σταθμό Κάτω Πατησίων
- Η γραμμή Α16 τη περιοχή Ελευσίνας με το σταθμό Αιγάλεω μέσω της Ιεράς οδού.
Παράλληλα η γραμμή 154, η οποία συνδέει σήμερα τη περιοχή της Βούλας - Άνω Γλυφάδας με το σταθμό μετρό Αγ. Δημητρίου, τροποποιείται και θα καταλήγει στο σταθμό μετρό Ελληνικού (μείωση του χρόνου διαδρομής της γραμμής) ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη πρόσβαση των κατοίκων των περιοχών αυτών στο δίκτυο μετρό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου