22.8.09

Άνοιξε τις πύλες της η 7η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Άρχισε χθές στους Φιλιππαίους Γρεβενών η 7η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 23 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια γιορτή - θεσμό που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας και χρηματοδοτείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά φέτος στις κατασκηνώσεις «Κουρούνας», οι οποίες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να υποδεχθούν τους εκατοντάδες μανιταρόφιλους απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, τις ελληνόφωνες περιοχές της νοτίου Ιταλίας (Grecia Salentina) και άλλες χώρες της Ευρώπης

Στο χώρο της γιορτής λειτουργούν ταβέρνες, αναψυκτήριο, καφενείο, παιδότοπος, εργαστήρι μυκητογνωσίας, παζάρι τοπικών προϊόντων με έμφαση στα μανιταροπροϊόντα και έκθεση φωτογραφίας.

Εκτός από τις μουσικές και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν και τέσσερις ενδιαφέρουσες ομιλίες. Ο»Π. Διαμαντόπουλος θα μιλήσει για τα «10 χρόνια Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας», ο Α. Παπαδημητρίου για τα «Δηλητηριώδη μανιτάρια», ο Γ. Κωνσταντινίδης για τη «Μανιταροφιλία-Μανιταρογνωσία» και ο Μιχ. Χαραλαμπίδης για τη «Γαστρονομική Εγνατία».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στα αξιοθέατα και τα μνημεία της περιοχής, ενώ οι συμμετέχοντες στη γιορτή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη ανεύρεσης τρούφας από τρουφοσυλλέκτες που διαθέτουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά γι’ αυτόν το σκοπό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου