20.8.09

Γιορτή πατάτας στην Αλαγονία

Για 22η χρονιά πραγματοποιείται το Σάββατο 22 Αυγούστου στην Αλαγονία της Μεσσηνίας η «Γιορτή πατάτας», η πιο παλιά από τις ανάλογες εκδηλώσεις που έχει στόχο να προβάλλει τη ντόπια πατάτα αλλά και κατ’ επέκταση τα αγνά προϊόντα του Ταϋγέτου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ του Σαββάτου όταν θα προσφερθούν δωρεάν πατάτες μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους και με αγνά υλικά, μαζί με συναφή εδέσματα, ενώ θα υπάρχει και μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα.

Οι παραγωγοί του χωριού θα πωλούν σε ειδικά περίπτερα τα τοπικά προϊόντα τους, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση παιδικού σχεδίου με θέμα τον Ταΰγετο και το περιβάλλον. Θα διατίθεται ακόμη το δίτομο έργο του Αγησίλαου Καλαμαρά «Αλαγονία και Αλαγόνιοι» και το λεύκωμα φωτογραφίας «Καρναβάλι της Νέδουσας - Δρώμενο Ευετηρίας» των Τάσου Βαμβακά και Γιάννη Κόσσυβα.

Σημειώνεται ότι τα 5.000 περίπου πλαστικά (πιάτα, ποτήρια κλπ) και αλουμίνια (κουτιά) που χρησιμοποιηθούν στην εκδήλωση, θα συλλεχθούν, θα πλυθούν και θα μεταφερθούν στην ανακύκλωση, όπως και πέρυσι, ως μια μικρή ένδειξη σεβασμού στο περιβάλλον και στον Ταΰγετο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου