19.8.09

Coca-Cola: Γεύση σύμφωνα με το ποτήρι ?

Αναμφισβήτητα το πιο διάσημο αναψυκτικό στον κόσμο είναι η Coca-Cola. Η γεύση της είναι δροσιστική, όμως σίγουρα δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν σκεφτεί πως την αισθάνονται διαφορετική όταν την πίνουν σε γυάλινο ποτήρι απ’ότι σε πλαστικό μπουκάλι.

Η τοποθέτηση της εταιρίας πάνω σε αυτό το θέμα είναι μια: η γεύση του αναψυκτικού δεν αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο που την πίνει ο καταναλωτής. Μάλιστα αναφέρουν πως μέσα σε ένα γυάλινο ποτήρι με πάγο, φαίνεται πολύ πιο δροσιστικό απ’οτι σε ένα πλαστικό μπουκάλι, γεγονός που μπορεί εγκεφαλικά να επηρεάζει την γεύση.

Όμως η Sara Risch, μέλος του ινστιτούτου Τεχνολογίας Τροφίμων, έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Σε δηλώσεις της αναφέρει πως παρά το γεγονός οτι οι εταιρίες εργάζονται σκληρά για να αποφεύγονται αλλιώσεις στη γεύση, αυτές μπορεί να συμβούν. Ένας τρόπος που μπορεί να αλλιωθεί είναι ο εξής: τα αλουμίνιο στα κουτάκια της Coca-Cola μπορεί να απορροφήσει ένα μικρό μέρος ενός συστατικού υλικού του αναψυκτικού, πράγμα που ίσως να επηρεάσει έστω και λίγο τη γεύση της.

Πηγή: Popsci.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου