19.8.09

ΔΕΗ - Μειώθηκε η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας

Μειωμένη κατά 6,4% η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008, ενώ οι βιομηχανίες μείωσαν τη κατανάλωση στο 20%.

Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υπήρξε φέτος το καλοκαίρι αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και κατά συνέπεια δεν σημειώθηκε κανένα μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση της χώρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε επίσκεψη του στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΔΕΣΜΗΕ, δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου της ΔΕΗ 417 MW στο Αλιβέρι, ενώ θα εξεταστεί το θέμα της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Μεγαλόπολη από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με το προσωρινό ανάδοχο για το σταθμό ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.

Ο κος Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Δ΄ ΚΠΣ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου