25.3.11

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ 1.000.000 ευρώ έστησε γυναίκα – αράχνη !!

Απίστευτη κομπίνα που ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ έστησε μια γυναίκα-αράχνη, η οποία αν και την αναζητούσαν με μανία οι αρχές, κατάφερε να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες, ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, ακόμα και τράπεζες αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά.
Η δράση της εντυπωσιακής ξανθιάς σαραντάρας, η οποία συνελήφθη πριν από λίγες μέρες, αποτελεί αντικείμενο έρευνας δύο υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Με το... πλούσιο έργο της πανέμορφης γυναίκας ασχολείται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού εμπλέκεται και αστυνομικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της τη θεωρούν «μετρ» στις πλαστογραφίες και στις απάτες. Κατάφεραν να της περάσουν χειροπέδες την περασμένη εβδομάδα, ενώ η ίδια διέφευγε συστηματικά τη σύλληψη από το 2005, που εκκρεμούσαν εις βάρος της πολλά εντάλματα εκτέλεσης ποινών. Μόνο για ένα κακούργημά της έχει καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη πέντε ετών, ενώ από τα νύχια της δεν κατάφεραν να ξεφύγουν ούτε οι τράπεζες, από τις οποίες έχει αποσπάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από σύναψη δανείων με εικονικές εταιρείες.
Πριν από λίγες μέρες ο 1ος ειδικός ανακριτής έκρινε τη 40χρονη γυναίκα-αράχνη προφυλακιστέα ως φυγόποινη και φυγόδικη, αφού εμπλέκεται σε πενήντα τουλάχιστον περιπτώσεις παράνομων δράσεων. Παράλληλα, στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας αναμένεται να διαβιβαστεί και νέα δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της 40χρονης και αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών της, για τις δανειακές συμβάσεις που κατάφερε να συνάψει με τράπεζες αποσπώντας πάνω από 1.000.000 ευρώ.
Στον ιστό της πιάστηκαν εταιρείες και νοικοκυρές
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελεευταία εγκληματική δραστηριότητά της είχε στρατολογήσει και έναν 35χρονο άνδρα (με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό) και με τη βοήθεια άλλων επτά ατόμων (τα τέσσερα εκ των οποίων είναι μέχρι στιγμής άγνωστα) προκάλεσε οικονομική ζημία σε εταιρείες και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και σε ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούσαν εργασία. Με το πρόσχημα ότι ηγούταν γραφείου ευρέσεως εργασίας και με δόλωμα σχετική αγγελία στις εφημερίδες, η πανέμορφη γαλανομάτα ξανθιά μόνο το τελευταίο 8μηνο έχει διαπράξει τριάντα δύο απάτες σε βάρος καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, προκαλώντας τους οικονομική ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 110.000 ευρώ.
Η συμμορία για τις απάτες αυτές χρησιμοποιούσε φωτοτυπημένα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, εκκαθαριστικά σημειώματα εφορίας και βεβαιώσεις έναρξης επαγγέλματος ανυποψίαστων πολιτών, που τους τα προσκόμιζαν για να τους βρουν εργασία.
Σοκ έπαθε μια 53χρονη από την Αλβανία που ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στη χώρα μας όταν της κοινοποιήθηκε στο σπίτι της λογαριασμός από εταιρεία στον οποίο εμφανιζόταν να οφείλει 12.900 ευρώ σε τηλέφωνα.
Μάλιστα η γυναίκα, που είχε «τσιμπήσει» μέσω της αγγελίας για baby-sitting, στον λογαριασμό που παρέλαβε επ’ ονόματι της φερόταν να είχε υπογράψει συμβόλαιο οικογενειακού πακέτου τριών τηλεφωνικών συνδέσεων. Τα συμβόλαια της τηλεφωνικής σύνδεσης είχε συνάψει με την εταιρεία ένας εκ των συνεργών της 40χρονης, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με τα στοιχεία της παθούσης - μάλιστα, η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής είχε σφραγιστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», το σκέλος αυτής της υπόθεσης διερευνάται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς εμπλέκεται ένας αστυνομικός.
Στο... σφυρί οι συσκευές
Κάνοντας χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων που κατάρτιζαν στη συνέχεια (με στοιχεία όμως που αντιστοιχούν στα θύματά τους) εξαπατούσαν υπαλλήλους καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και πετύχαιναν συνδέσεις. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωναν να αποσπούν επιδοτούμενες συσκευές κινητών τηλεφώνων επιλέγοντας τα ακριβότερα μοντέλα, αξίας έως και 1.100 ευρώ έκαστο.
Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους επιχειρηματίες-πελάτες, τηλεφωνούσαν σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, καθώς και στην περιφέρεια (Χαλκίδα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Ξυλόκαστρο, Θήβα) και αφού έδιναν στοιχεία ταυτότητας υπαρκτών προσώπων, ζητούσαν να πραγματοποιήσουν εταιρικές ή προσωπικές συνδέσεις. Αφού έπειθαν τους καταστηματάρχες, έστελναν την επόμενη ημέρα στο εκάστοτε κατάστημα τους συνεργούς τους, οι οποίοι με τη χρήση των φωτοτυπημένων δικαιολογητικών υπέγραφαν τα συμβόλαια σύνδεσης, παίρνοντας στη συνέχεια τις επιδοτούμενες συσκευές, τις οποίες ακολούθως έβγαζαν στο σφυρί... μισοτιμής σε διάφορα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.
Οπως δήλωσε στην «Εspresso» ο δικηγόρος της 40χρονης, Παύλος Σαράκης, η υπόθεση της εντολέας του πέρα του ποινικού ενδιαφέροντος, έχει και έντονο κοινωνικό. «Οταν μια πετυχημένη επιχειρηματίας εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης ολισθαίνει στην παραβατικότητα για την επιβίωσή της, είναι δείγμα των καιρών που διανύουμε. Το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από τράπεζες και τοκογλύφους την οδήγησε στην παραβατικότητα, και όχι ο χαρακτήρας της. Είμαι βέβαιος ότι η κύρια ανάκριση στην πορεία θα αναδείξει ότι ουσιαστικά είναι θύμα καταστάσεων και προσώπων, παρά πρωταγωνίστρια παράνομων δραστηριοτήτων».
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Βλάσσης, δικηγόρος του 35χρονου εραστή της εντυπωσιακής ξανθιάς, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δήλωσε ότι «η εμπλοκή του εντολέα του στηρίζεται περισσότερο σε ατεκμηρίωτες καταθέσεις συγκατηγορουμένων του παρά σε αμάχητα τεκμήρια».
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου