26.3.11

Μέλη της Αλ Κάιντα άρπαξαν πυραύλους MANPADS από τις αποθήκες του λιβυκού Στρατού !

Σοβαρή ανησυχία προκαλεί η συνέντευξη του προέδρου του Τσάντ Idriss Deby Itno ότι στελέχη της Αλ Καίντα κατάφεραν να διεισδύσουν στην Λιβύη κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των επαναστατών και να αφαιρέσουν από τις αποθήκες άγνωστο αριθμό φορητών αντιαεροπορικών βλημάτων.
Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά την αφαίρεση του οπλισμού από τις αποθήκες του λιβυκού Στρατού αποσύρθηκαν στην περιοχή Tenere, στην περιοχή της ερήμου της Σαχάρα. Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του Τσάντ συμφωνεί με τον Συνταγματάρχη Καντάφι ότι τις εξεγέρσεις τις προκάλεσαν εν μέρει στελέχη της Αλ Καίντα και πιο ειδικά το παράρτημα της οργάνωσης στην ΜΑΓΡΕΜΠ το οποίο ονομάζεται AQIM (al-Qaida in the Islamic Maghreb).
Ο προέδρoς του Τσάντ Idriss Deby Itno χαρακτήρισε επίσης της συμμαχική επίθεση στην Λιβύη ως μία βιαστική απόφαση η οποία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην σταθερότητα της περιοχής και να συμβάλει στην εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Μεσόγειο την Ευρώπη καθώς και στην υπόλοιπη Αφρική.
Το παράρτημα της Αλ Κάιντα στην περιοχή δημιουργήθηκε για να αντιταχθεί στην κυβέρνηση της Αλγερίας αλλά αυτή την περίοδο έχει εξαπλώσει τις δραστηριότητες του στην Αλγερία την Μαυριτανία, το Μάλι και τον Νίγηρα. defencenet.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου