26.3.11

Βρήκε 800 ευρώ σε… ΑΤΜ και τα παρέδωσε!

Κι όμως, ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές της ανέχειας και της ανασφάλειας, κάποιοι εξακολουθούν να διατηρούν την αξιοπρέπεια και το ήθος τους δίνοντας παράδειγμα σε όλους. Ένας από αυτούς είναι ο συνταξιούχος του ΟΤΕ που βρήκε έναν μικρό «θησαυρό» να τον περιμένει σε ένα ΑΤΜ στα Χανιά, αλλά δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τον κρατήσει!
Μια ελαττωματική λειτουργία του μηχανήματος στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής τράπεζας απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, λίγο έλειψε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον δικαιούχο. Ο τυχερός, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, συναλλασσόμενος ήθελε να «σηκώσει» 800 ευρώ αλλά το ΑΤΜ εμφάνισε μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει τέτοια ανάληψη. Πήρε πίσω την κάρτα του και έφυγε για να πάρει το βιβλιάριο καταθέσεων, ώστε να κάνει ανάληψη από το ταμείο.
Όμως, το μηχάνημα… έβγαλε τελικά τα χρήματα, τα οποία είδε ο συνταξιούχος του ΟΤΕ την στιγμή που έβγαινε από την τράπεζα. Δεύτερη φορά, τα πήρε μαζί με την απόδειξη και τα παρέδωσε στον διευθυντή του καταστήματος! Μέσω της απόδειξης, εκείνος βρήκε τον δικαιούχο που κλήθηκε να τα παραλάβει, μην πιστεύοντας στην απίστευτη τύχη που είχε να πέσει πάνω σε έναν εξαιρετικά έντιμο άνθρωπο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου