9.4.11

“ΠΥΛΗ ” της Πελοποννήσου το Κατάκολο !

42 κρουαζιερόπλοια τον Απρίλιο !
Την ώρα που ανά την Ελλάδα γνωστά λιμάνια πανηγυρίζουν για την πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στην περιοχή τους, το «ριγμένο» σε έργα και υποδομές Κατάκολο υποδέχεται μόνο τον Απρίλιο 42 κρουαζιερόπλοια.
Οι προοπτικές είναι κάτι παραπάνω θετικές για το Κατάκολο, καθώς οι αφίξεις ήδη έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τον αρχικό προγραμματισμό. Επιπροσθέτως, η έκρυθμη κατάσταση στα νότια παράλια της Μεσογείου αναμένεται να ανεβάσει κι άλλο τον αριθμό των αφίξεων.
Ο αρχικός προγραμματισμός που είχε στα χέρια του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου για το 2011 έφτανε τις 400 αφίξεις, κάτι που σημαίνει αύξηση της τάξης του 12%. Όμως, εκτός από τις έκτακτες αφίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη «σπρώχνει» αρκετές εταιρείες στο να αλλάξουν ρότα και να προσεγγίσουν το Κατάκολο, λιμάνι που διατηρεί χαμηλό το κόστος και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον λόγω Αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι οι φετινές αφίξεις αναμένεται να εκτιναχθούν στις 450.
Στο Κατάκολο καταπλέουν τα κορυφαία και πρόσφατα ναυπηγημένα κρουαζιερόπλοια ιδιοκτησίας κολοσσών του χώρου, όπως η Carnival, η Costa, η MSC, η Holland America, η NCL και άλλες. Με χωρητικότητα να ξεπερνά κατά μέσο όρο τους 3.000 επιβάτες και να φτάνει πολλές φορές και τους 4.000, αναμένεται ότι ο αριθμός των τουριστών που θα περάσουν από το Κατάκολο μέσω της κρουαζιέρας θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.
Αυτά τα μεγέθη κατατάσουν το λιμάνι του Κατακόλου στις πρώτες θέσεις του κλάδου, πίσω από τον Πειραιά. Μήπως ήρθε η ώρα οι φορείς, που χαρακτηρίζουν τον τουρισμό ως "βαριά βιομηχανία" της χώρας, να κάνουν κάτι για να διατηρήσουν και να αυξήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια αυτή τη δυναμική του Κατακόλου; iliatora.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου