8.4.11

Η απάντηση του Costa Navarino στο : Που είσαι Καπετάνιο να τους δεις !!!

Αγαπητοί Φίλοι,
Θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια θέματα για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις και παραπληροφόρηση. Αυτή τη στιγμή στην Costa Navarino με σχεδόν μηδενική ακόμα πληρότητα, απασχολούνται 384 εργαζόμενοι, με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Μέχρι και τις 2 Μαίου ο αριθμός των εργαζομένων θα έχει ανέλθει σε 680 εκ των οποίων οι 470 (70%) είναι μόνιμοι κάτοικοι Μεσσηνίας. Το σύνολο των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της σαιζόν θα υπερβεί τους 1200 με το ως άνω ποσοστό εντοπιότητας να αντιστοιχεί στο 75% του συνόλου. Επιπλέον την παρούσα στιγμή μόνο 24 εργαζόμενοι είναι αλλοδαποί, που χρειάστηκε να προσλάβουμε από το εξωτερικό για να καλύψουμε την ανάγκη σε εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία που δεν ήταν δυνατό να βρούμε στη Μεσσηνία ή στην Ελλάδα γενικότερα. Οφείλουμε σε κάθε περίπτωση να σεβόμαστε την δέσμευση της Starwood Hotels & Resorts για την αποφυγή διακρίσεων λόγω εθνικότητας, τόσο όσο σεβόμαστε και τιμούμε την επιθυμία του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη, για την απορρόφηση του ανθρώπινου δυναμικού της Μεσσηνίας. Σχετικά με την απασχόληση προσωπικού μέσω συνεργείων, αφορά την κάλυψη μη πάγιων λειτουργικών αναγκών, όπως π.χ. οι γενικοί καθαρισμοί για την προετοιμασία του ανοίγματος των δύο μονάδων. Πρόκειται για μεμονωμένους εργαζόμενους που δεν υπερβαίνουν το 3-4% του προσωπικού που απασχολείται συνολικά από την Costa Navarino. Τα συνεργεία με τα οποία συνεργαζόμαστε σε αυτές τις περιπτώσεις, δεσμεύονται από το μεταξύ μας συμφωνητικό, για την τήρηση όλων ανεξαιρέτως των νόμιμων υποχρεώσεων τους προς τους εργαζόμενους που απασχολούν. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι τρίτων που απασχολούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούν να καταγγέλουν απευθείας σε εμάς κάθε τυχόν παρατυπία, ώστε να παρεμβαίνουμε για την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων που οι εταιρείες αυτές έχουν αναλάβει.
Επιδιώκουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής εξέλιξης και για αυτό πιστεύουμε ότι πάνω από το 90% των συνεργατών μας κατά την προηγούμενη χρονιά θέλησε να εργασθεί ξανά στην Costa Navarino.

Έλενα Γκίκα
Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού
Starwood Hotels & Resorts
Costa Navarino

Η Απάντηση του Newsmessinia

Κα Γκίκα ευχαριστούμε πολύ για την άμεση αντίδραση σας στο δημοσίευμα μας . Αν προσέξατε όμως στο κείμενο δεν αναφερθήκαμε στο εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό της εταιρείας σας . Γράφομαι για τα εξωτερικά συνεργεία καθαρισμού που οι καταγγελίες είναι σαφείς : Μιλάνε για μαύρη εργασία με …..νυχτοκάματο 29 ευρώ ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι είναι αλλοδαποί ή Έλληνες. Απλά ο αείμνηστος Καπετάνιος είχε δώσει δέσμευση στον Μεσσηνιακό λαό , ότι θα είναι η πρώτη επιλογή του , το Μεσσηνιακό εργατικό δυναμικό την στιγμή λοιπόν που δεν προτιμούνται οι ντόπιοι ( διότι γνωρίζουν την κείμενη εργατική νομοθεσία ) και προσλαμβάνονται αλλοδαποί με ημερομίσθια πείνας είμαστε υποχρεωμένοι να το καυτηριάζουμε Φιλικά Newsmessinia

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου