" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

7.7.11

Δημοψήφισμα για τον αριθμό των βουλευτών ;

Η μείωση του αριθμού των βουλευτών του Κοινοβουλίου θα μπορούσε να αποτελέσει ερώτημα σε δημοψήφισμα, τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, ο οποίος παρουσίασε τις θεσμικές πρωτοβουλίες του υπουργείου του.
Έως το τέλος του Ιουλίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, πλην των δημοσιονομικών που αποκλείονται από το Σύνταγμα.
Στόχος του νομοσχεδίου αυτού είναι η διεύρυνση και η βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας, είπε ο υπουργός.
Άλλα νομοσχέδια, που αναμένεται να παρουσιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφορούν στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, καθώς και τον έλεγχο και τις δαπάνες τους κατά την προεκλογική περίοδο.
Στο ίδιο νομοσχέδιο ή σε άλλο θα συμπεριληφθεί το θέμα του Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων.
Τέλος, αργότερα αναμένεται η παρουσίαση νομοσχεδίου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Ο κ. Καστανίδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη μορφή του νέου εκλογικού νόμου, είπε πως αυτή θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με όλα τα κόμματα. Αν υπάρξει σύμπνοια, δηλαδή αν ψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών και εφαρμοστεί αμέσως ή αν ψηφιστεί μόνο από το κυβερνών κόμμα και εφαρμοστεί από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου