10.9.11

Στην εφεδρεία από τη Δευτέρα 20.000 υπάλληλοι

Στην εφεδρεία μπαίνουν από τη Δευτέρα χιλιάδες υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση, ενόψει και της καθοριστικής άφιξης της τρόικας, επιχειρεί να στείλει μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου.
Η αρχή της εργασιακής εφεδρείας, η οποία ουσιαστικά είναι προθάλαμος απολύσεων, θα γίνει - όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους- με το 10% των εργαζομένων στους 11 φορείς του Δημοσίου οι οποίοι συγχωνεύονται οι καταργούνται.
Έτσι 700 από τους συνολικά 7000 εργαζόμενους σε αυτούς του φορείς (ΕΡΤ , ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική και ΕΟΜΜΕΧ) θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν τον τίτλο του «εφέδρου» εργαζομένου του Δημοσίου.
Θα ακολουθήσουν άλλοι 3.500 από τους συνολικά 35.000 εργαζόμενους στις 160 ΔΕΚΟκαι ΝΠΙΔ, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα στη λίστα των ...εφέδρων θα προστεθούν και άλλοι 15.800 από τις 158.000 υπαλλήλων σε φορείς της γενικής κυβέρνησης, όπως νοσοκομεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ασφαλιστικά ταμεία.
Συνολικά η πρώτη φάση εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας (Σεπτέμβριος 2011) περιλαμβάνει 20.000 εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν συνολικά 100.000 άτομα.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η βασική επιδίωξη είναι να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ, ενώ θα ακολουθήσουν δάσκαλοι και καθηγητές, ιδιαίτερα όσοι είναι αποσπασμένοι εκτός εκπαίδευσης, αλλά και γιατροί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου