9.9.11

Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για το ελαιόλαδο...Γερμανίας

Το θέμα αναφορικά με τις εισαγωγές,το 2010, στην Ελλάδα ποσοτήτων ελαιολάδου αξίας 1,5 εκατομ. ευρώ, απο την....Γερμανία θα συζητηθεί στην Βουλή με την Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Αναλυτικά στην Ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τριφίμων και Ανάπτυξης Ενέργειας και Ναυτιλίας, ο βουλευτής Χανίων αναφέρει τα εξής :
"Κατά έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα έγινε εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων ελαιολάδου από την Γερμανία.
Και ναι μεν αυτό δεν είναι κατ’ αρχάς παράνομο, πλην όμως, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν είναι ελαιοπαραγωγός χώρα, αυτόματα δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσον η διακίνηση του συγκεκριμένου ελαιολάδου έγινε με όλες τις προβλεπόμενες εγγυήσεις προστασίας α) του Έλληνα παραγωγού που χειμάζεται από τις εξευτελιστικές τιμές που πουλά το δικό του λάδι αλλά και β) του καταναλωτή που πολλές φορές πέφτει θύμα εξαπάτησης, ως προς την ποιότητα και την προέλευση του ελαιολάδου.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί α) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και β) Ανάπτυξης, Ενέργειας και Ναυτιλίας εάν εν όψει των ανωτέρω, ελέγχθηκε ή προτίθενται να δώσουν εντολή για έλεγχο της νομιμότητας της διακίνησης του εισαχθέντος ελαιολάδου."

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου