10.9.11

Βαλβέρδε: «Δεν θα κλάψουμε για τον Ριέρα...»

«Δεν θα κλάψουμε για τον Ριέρα...» Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, την αποχώρηση του Αλμπερτ Ριέρα για τη Γαλατασαράι, με δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου, και μεταξύ άλλων μίλησε για τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας του, αλλά και το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για το τσάμπιονς λιγκ: Για τον Ριέρα: «Πήρε μεταγραφή επειδή ο ίδιος το ζήτησε.
Δεν θα κλαίμε για το γεγονός ότι έφυγε.
Προτιμώ να δουλέψω με τους παίκτες που θέλουν να είναι στην ομάδα.
Τέλος, για να κλείσουμε οριστικά το θέμα Ριέρα, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν θεωρώ δίκαιο το γεγονός ότι τη στιγμή που οι μεταγραφές τελείωναν στην Ελλάδα στις 31 Αυγούστου, μια άλλη χώρα, ένα άλλο πρωτάθλημα είχε την δυνατότητα να πραγματοποιεί μεταγραφές μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
Αυτό δεν μας έδινε την δυνατότητα ούτε να κάνουμε κάποια μεταγραφή, ούτε να δηλώσουμε στην λίστα της ΟΥΕΦΑ, για το τσάμπιονς λιγκ, έναν άλλο δικό μας παίκτη στη θέση του Ριέρα, μένοντας μάλιστα έτσι με έναν παίκτη λιγότερο.
Ο Ριέρα πήρε μεταγραφή επειδή ο ίδιος το ζήτησε και σίγουρα δεν θα κλαίμε για το γεγονός ότι έφυγε.
Προτιμώ να δουλέψω με τους παίκτες που θέλουν να είναι στην ομάδα».
Για το ματς με τη Μαρσέιγ: «Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας ξεκινούν την προσεχή Τρίτη, απέναντι στη Μαρσέιγ, για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό για εμάς καθώς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε πολύ.
Σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας αυτή θα παίξει, όπως πάντα, και η συμπαράσταση των φιλάθλων μας, με την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο Καραϊσκάκη».
Για τις διοργανώσεις εντός συνόρων: «Εκτός όμως από τις υποχρεώσεις μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπάρχει και το πρωτάθλημα, που είναι ο βασικός μας στόχος.
Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την οποία είμαστε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτησή του, την οποία μάλιστα ορισμένοι θεωρούν δεδομένη.
Στο ποδόσφαιρο όμως τίποτε δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν σου χαρίζεται εάν δεν παλέψεις για να το κερδίσεις.
Θα ήθελα για παράδειγμα να επισημάνω ότι ο Παναθηναϊκός, ο βασικός μας αντίπαλος πέρυσι, δεν έχει φέτος ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπως είχε συμβεί και με εμάς την περασμένη σεζόν.
Για να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας, θα χρειαστεί να μην εφησυχάσουμε σε καμία στιγμή και να είμαστε πάντα έτοιμοι στον κάθε αγώνα.
Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές στις οποίες κάποιος παίκτης θα αρέσει περισσότερο στον κόσμο και κάποιες στιγμές στις οποίες δεν θα αρέσει μια απόφαση του προπονητή.
Όμως όπως και να έχει πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα και η συμπαράσταση των φιλάθλων είναι πολύ σημαντική σε όλες τις στιγμές.
Για να πετύχουμε τους στόχους μας, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου