9.9.11

«Οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ» οι φήμες περί χρεοκοπίας

Για «κακόγουστο παιχνίδι» και «οργανωμένη σπέκουλα» που στρέφεται κατά του ευρώ και της ευρωζώνης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας δημοσίευμα που έκανε λόγο για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και «σχέδιο Β» της Γερμανία για τη διάσωση των τραπεζών της.
Το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg επικαλείται τρεις Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που διατηρούν την ανωνυμία τους. Όπως έγινε γνωστό, η φήμη περί χρεοκοπίας ξεκίνησε από το blog δημοσιογράφου.
Το «σχέδιο Β» περιλαμβάνει μέτρα στήριξης για τράπεζες και ασφαλιστικές, που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πιθανό «κούρεμα» 50% στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν, εάν δεν δοθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τρία μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα 'φημών' για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά.
» Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους.
» Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου