16.1.12

'Εκθεση Σχολής Ορνεράκη στην Καλαματα

Την έκθεση των σπουδαστών της σχολής εφαρμοσμένων τεχνών «Ορνεράκη» εγκαινίασε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, στο κατάμεστο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου της πόλης μας, ένας από τους μεγαλύτερους σκιτσογράφους της χώρας μας, ο κ. Σπύρος Ορνεράκης. 
Η έκθεση πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Φάρις του Δήμου Καλαμάτας. Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κος Αλευράς, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ κος Μπασακίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Καπέλιος, ο κος Σπύρος Ορνεράκης με την σύζυγο του Τζένη Ορνεράκη, συνεργάτες της σχολής Ορνεράκη καθώς και πλήθος Καλαματιανών, όλων των ηλικιών.
Μεταξύ των έργων της σχολής, βρίσκονται και ορισμένα έργα δύο απόφοιτων της, που κατάγονται από την Καλαμάτα, του Βασίλη Ηλιόπουλου και του Γιώργου Μπούγα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, περιλαμβάνει παιδικές εικονογραφήσεις, πίνακες, προσωπογραφίες, σκίτσα & γελοιογραφίες που σατιρίζουν και καυτηριάζουν τα τεκταινόμενα και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» δήλωσε μεταξύ άλλων, πως είναι τόσο επιθυμία του Συλλόγου, όσο και της Σχολής Ορνεράκη η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός στην πόλη μας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν από τον Πρόεδρο του συλλόγου «Μαρία «Κάλλας» Γιώργο Ηλιόπουλο, στο Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» για τη στήριξη τους, το ξενοδοχείο Pharae Palace για τη φιλοξενία, καθώς επίσης και στα καταστήματα: Φίλιππος Χριστόπουλος, Ανδροβιτανέας, Οινομεσσηνιακή &  το Μεσσηνιακό Catering.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Ορνεράκης και οι συνεργάτες του έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Καλαμάτα, κατενθουσιασμένοι με τις ομορφιές και τους ανθρώπους της πόλης μας και με ένα καλάθι από Μεσσηνιακά Προϊόντα και έντυπο υλικό για την Μεσσηνία και την Καλαμάτα. Ο Σπύρος Ορνεράκης έκανε μια ξεχωριστή αφιέρωση στο βιβλίο «εντυπώσεων» της Έκθεσης, όπου και έγραψε: «Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας, στους υπέροχους ανθρώπους της Καλαμάτας και σε αυτά τα καταπληκτικά παιδιά ένα μεγάλο ευχαριστώ με όλη μου την αγάπη». Έπειτα ακολούθησε ένα σκίτσο και η διάσημη υπογραφή του τεράστιου σκιτσογράφου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου