18.1.12

O Eλληνικός Oργανισμός Tουρισμού σε πλήρη...διάλυση!

Γράφει : Η Αντωνία Μπούζα
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΟΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ;
Λόγια , λόγια ,λόγια...κενά περιεχομένου και ειλικρινούς ενδιαφέροντος!
Αυτό είναι  το απαύγασμα της καταστροφικής διετίας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τον τουρισμό , τον πιό ελπιδοφόρο τομέα της Ελληνικής Οικονομίας!
Την ανάπτυξη του τομέα αυτού την έχει αναλάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με διάφορες πολιτικές πρωτοβουλίες και σχεδιασμό και την υλοποιεί ο Οργανισμός που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της εξωστρέφειας και της "πώλησης" του τουριστικού μας προϊόντος , που είναι ο Ε.Ο.Τ.
Όμως την ίδια καταστροφική πορεία που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε όλους σχεδόν τους παραγωγικούς τομείς της Ελληνικής Οικονομίας, ακολούθησε και στον τουρισμό.Έτσι τα πρώτα ...βήματα της κυβερνητικής πολιτικής της διετίας , ήταν η απαξίωση όλων των δράσεων του ΕΟΤ ,ιδία στο εξωτερικό .Εκεί λειτουργούσαν γραφεία που είχαν σαν σκοπό την ανάδειξη και προώθηση του τουρισμού μας, τη διοργάνωση διαφόρων τουριστικών events ,την πληροφόρηση των ΜΜΕ των χωρών που ευρίσκοντο, για τα νέα δεδομένα που αφορούσαν τη Χώρα μας και σχετίζονταν με τον τουρισμό και γενικά είχαν αναλάβει την εκπροσώπηση της τουριστικής Ελλάδος στις διάφορες Χώρες.
Για το θέμα αυτό που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό η Ν.Δ. μέσω της αρμοδίας υπευθύνου του τομέα Τουριστικής πολιτικής κ.Όλγας Κεφαλογιάννη,  κατέθεσε  στη Βουλή ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού .
«Πριν από δύο χρόνια, η Κυβέρνηση προχώρησε σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με πρόσχημα την ευρύτερη αναδιάρθρωση του Οργανισμού και την εξοικονόμηση πόρων. Σήμερα, παρόλο που ποτέ δεν δόθηκαν ξεκάθαρες εξηγήσεις για τα κριτήρια με τα οποία υλοποιήθηκε τόσο βεβιασμένα αυτή η ενέργεια, και για τους τρόπους με τους οποίους θα καλυφθούν τα κενά στις αγορές που έμειναν χωρίς την παρουσία του ΕΟΤ, η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού συνεχίζει να σιωπά για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα σημαντικά κενά που δημιουργήθηκαν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παράρτημα του Μονάχου. Είναι άξιον απορίας τι οδήγησε στο κλείσιμό του, δεδομένου ότι ήλεγχε μεγάλο μέρος της Γερμανικής αγοράς (60%). Σοβαρότατα ερωτηματικά εγείρονται για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι απολύσεις του επιτόπιου προσωπικού, για το  δημοσιονομικό κόστος από το κλείσιμο των γραφείων εξωτερικού (αποζημιώσεις επιτόπιου προσωπικού, μετεγκατάσταση γραφείων, καταγγελίες συμβάσεων και δικηγορικές αμοιβές)  καθώς και για το ποιός θα αναλάβει το έργο της προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού».
Αλλά και στο εσωτερικό της Χώρας η κατάσταση σχετικά τη λειτουργία του ΕΟΤ έχει καταστεί προβληματική .Από τις παλινωδίες της μέχρι σήμερα πολιτικής, οι απασχολούμενοι στον τουρισμό είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται κατά κύριο λόγο .
Η Μεσσηνία φυσικά , δεν εξαιρείται από τα όσα αρνητικά σχεδιάζονται και αναμένεται να υλοποιηθούν.
Έτσι στις 17-1-2012 με επιστολή του ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων «Μαγική Μεσσηνία» διαμαρτύρεται για τα όσα διαρρέονται σχετικά  με την παύση λειτουργίας του αποκεντρωμένου Γραφείου ΕΟΤ στην Καλαμάτα.
Η ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω γραφείου κρίνεται ως ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των τουριστικών επιχειρήσεων της Μεσσηνίας και η τυχόν κατάργησή του θα αυξήσει τα προβλήματα των επιχειρηματιών του τουρισμού τη στιγμή που όλοι μας επιδιώκουμε τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη της Μεσσηνίας σε έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου