" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

1.3.12

Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας

Διατηρούνται τα επιδόματα και οι παροχές των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, καθώς όλες οι αρμοδιότητες των δυο φορέων μεταφέρονται στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με Πράξη του υπουργικού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στον ΟΑΕΔ, όπως εξήγησε και από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνη, θα μεταφερθούν επίσης οι πόροι και τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως και το προσωπικό των δυο οργανισμών.
Για την διαχείριση των πόρων συστήνεται στον ΟΑΕΔ, ειδικός λογαριασμός με διοικητική, λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια και την επωνυμία "Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής", ο οποίος θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο κ. Κουτρουμάνης καθησύχασε τους δανειολήπτες, των οποίων ένα μέρος των δόσεων τους επιδοτείται από τον ΟΕΚ, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε ισχύ. Όλες οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και οι λειτουργικές δαπάνες, θα καλύπτονται από τον ειδικό λογαριασμό.
Διευκρινίζεται επίσης, ότι θα ολοκληρωθούν όλα τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν θα αναληφθούν από τον ΟΑΕΔ νέα προγράμματα, ενώ θα συνεχιστεί η λειτουργία και συντήρηση των βρεφονηπιακών σταθμών, που ήταν υπό την εποπτεία του ΟΕΕ.
Για την εκκαθάριση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, συγκροτήθηκε με την ίδια απόφαση, μεταβατικό σχήμα με εξάμηνη θητεία.
Για το προσωπικό, τέλος, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι θα αξιολογηθεί με τις διαδικασίες που θα καθιερωθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το σύνολο των υπηρετούντων στο δημόσιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου