1.3.12

Συνάντηση Καφαντάρη με Μητροπολίτη Μεσσηνίας και ΓΓ Ερυθρου Σταυρού

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, πραγματοποίησε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα με την Γενική Γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού κα Δημητρίου. Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε η διερεύνηση υποβολής αιτήματος από το Δήμο Πύλου-Νέστορος προς τον Ερυθρό Σταυρό για την παραχώρηση προς τον Δήμο του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου της Πύλου.
Ο Δήμος σκοπεύει να αξιοποιήσει το παραμελημένο αυτό κτίριο με στόχο την δημιουργία δομών κοινωνικής φροντίδας, όπως Γηροκομείο κ.τ.λ.. Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν ότι ο Δήμος πρέπει να ζητήσει πλέον και επίσημα την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου από τον Ερυθρό Σταυρό, με την μορφή χρησιδανείου, ώστε στην συνέχεια να εκπονηθεί η απαραίτητη μελέτη για να αποκατασταθεί το κτίριο και να επιτελέσει τον κοινωφελή σκοπό τον οποίο προτείνει η Δημοτική Αρχή.
Ο κ. Καφαντάρης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την συμπαράστασή του, καθώς και στην Γενική Γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του αφού μετά από αυτή την συνάντηση ξεκινά πλέον η διαδικασία για την παραχώρηση του χώρου ώστε να υλοποιηθεί ένα μεγάλο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου