3.3.12

Μεγάλες τιμές από τον Πατριάρχη στον Μεσσηνίας στο Φανάρι !VIDEO

Την πολύτιμη συνεισφορά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στους διαλόγους με τους ετεροδόξους επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στο Φανάρι. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη με ολιγομελή όμιλο προσκυνητών από την Καλαμάτα.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στους διαλόγους με τους ετεροδόξους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι αποτελεί «πολύτιμο στέλεχος όχι μόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της Ορθοδοξίας».
«Είναι το δεξί χέρι του Προέδρου του Διαλόγου με την Καθολική Εκκλησία, του Μητροπολίτη Περγάμου, και σε άλλα οικουμενικά φόρουμ», είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας για να προσθέσει με νόημα: «Εκφράζει την αυθεντική φωνή της Ορθοδοξίας. Τον χρειαζόμαστε και τον εκτιμούμε».
Προηγουμένως ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος μετέφερε τα θερμά αισθήματα αγάπης και σεβασμούς του λαού της επαρχίας του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όπως είπε, όλοι θυμούνται την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Καλαμάτα.
«Καταλαβαίνουμε ότι κάνετε έναν αγώνα, αρκετά δύσκολο με πολλές ισορροπίες. Αλλά και η σοφία σας και η εμπειρία που έχετε αποκτήσει τόσα χρόνια από την υπηρεσία και τη διακονία σας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελούν τα εχέγγυα ότι τελικά η Ορθοδοξία θα γίνει ο συνεκτικός κρίκος για ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ο οποίος πρόσθεσε πως αυτός είναι ο σκοπός «πέρα από ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες προέχει πάντοτε η ενότητας της Εκκλησίας και η ενότητα του Γένους».
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς καθώς και απ' όλα τα Φόρα επικοινωνίας με τους ετεροδόξους. Σημειώνεται ότι ο κ.Χρυσόστομος έχει δεχθεί κατά καιρούς την κριτική κάποιων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι στρέφονται εναντίον του διαλόγου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η απόφαση συμμετοχής της Ελλαδικής Εκκλησίας στους εν λόγω διαλόγους έχει εγκριθεί από την Ιεραρχία της. Η παραίτηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ οπότε και θα αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή.amen.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου