3.3.12

" ΥΠΑΚΟΥΟ ΠΑΙΔΙ "-Βελτίωση κλίματος στις σχέσεις Σαμαρά - ΕΛΚ

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ικανοποιημένο είναι το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ στις Βρυξέλλες, κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και κυρίως για το κλίμα που υπήρξε στη συνάντησή του με την 'Αγκελα Μέρκελ. Μετά την εκτενή συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο φάνηκε, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, να αμβλύνεται το αρνητικό κλίμα που διατηρούσε τεταμένες τις σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα.
Μάλιστα, κορυφαία στελέχη της ΝΔ τονίζουν ότι αυτή η αλλαγή, που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αποδοχή του προέδρου της ΝΔ ως εν αναμονή πρωθυπουργού, σε συνδυασμό με το γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνεται στην ΕΕ με όλο και περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνούν στην ανάγκη προώθησης αναπτυξιακών μέτρων παράλληλα με τους δημοσιονομικούς στόχους, όπως τονίζει από την πρώτη στιγμή ο Α. Σαμαράς, δημιουργούν νέες συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση να μπορέσει να ζητήσει επαναπροσδιορισμό της πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα, για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης.
Στην κατεύθυνση αυτή το επιτελείο της Συγγρού θεωρεί σημαντικό για τον κ. Σαμαρά ότι έχουν ανοίξει ουσιαστικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους ξένους ηγέτες, όπως και με τα στελέχη των Βρυξελλών, ενώ ο ίδιος θεωρεί πως έχουν αρχίσει να γίνονται αποδεκτές προτάσεις του για έξοδο από την κρίση.
Χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στη σύνοδο ήταν και η ευχή που έδωσε –παρουσία των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στο ΕΛΚ, η πλειονότητα των οποίων είναι αρχηγοί κυβερνήσεων και συμμετέχουν στις συνόδους κορυφής της ΕΕ– ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μάρτενς στο κλείσιμο των εργασιών: «Καλή επιτυχία στον Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του Απριλίου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου