6.4.12

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών !!

ΤΗΝ έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα και αναμένεται να λήξει στις 25 Μαΐου. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ. Οι ωφελούμενοι θα ανέλθουν σε 18.000.
Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από φορείς πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση ΤΠΕ, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Σημειώνεται ότι καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρήση για πρώτη φορά σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων του υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΑΕΔ της «επιταγής κατάρτισης», η οποία θα χορηγείται από τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ στους ανέργους προκειμένου να καταρτιστούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ της επιλογής τους, στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης http://www.voucher.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου