6.4.12

Ενημέρωση για την πορεία των εργων του Νοσοκομείου Καλαμάτας !

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η πορεία υλοποίησης και ο βαθμός εκτέλεσης των έργων-δράσεων που έχει δρομολογήσει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Ύστερα από την έναρξη λειτουργίας, τους προηγούμενους μήνες των νέων τμημάτων (Μονάδα Εμφραγμάτων, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Ψυχιατρική Κλινική), την πρόσφατη υπογραφή των συμβάσεων για την προμήθεια μαγνητικού και αξονικού τομογράφου το επόμενο διάστημα, την έναρξη των εργασιών κτιριακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης του Κ.Υ. Αγ.Νικολάου, μια σειρά άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών εξελίσσονται μεθοδικά και βαίνουν στην ολοκλήρωση υλοποίησής τους.
Επειδή η Μεσσηνιακή κοινωνία και ο κάθε πολίτης χωριστά θέλει να γνωρίζει περί της υγείας στον τόπο του, παρακάτω αναφέρεται σε ποια φάση βρίσκονται τα εν λόγω έργα και συγκεκριμένα:
·      ΔΟΜΗ ΟΚΑΝΑ
Ολοκληρώνεται έως τα τέλη Απριλίου η κατασκευή του σε νέο χώρο που έχει παραχωρήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και έως αρχές Μαϊου ξεκινά η λειτουργία του.
·      ΕΡΓΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΠΕΡΑΑ, Π/Υ 950.000 €
Μέσα στον Απρίλιο δίνεται από την Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος η προέγκριση δημοπράτησης, προκειμένου να δημοσιευθούν οι διακηρύξεις για την προμήθεια των ηλιακών συλλεκτών και του BEMS. Αμέσως μετά ξεκινά η εγκατάστασή τους.
·      ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Κ.Υ.ΠΥΛΟΥ Π/Υ 234.700 €  
Υπογράφεται την Δευτέρα 09.02.2012 η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο και ξεκινούν οι εργασίες έως τις 20 Απριλίου.
·      ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Κ.Υ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ, Π/Υ 230.000 €
Υποβλήθηκε η πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η πράξη ένταξης.
·      ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΜΕΘΩΝΗΣ, ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ, ΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Έχει οριστεί φορέας υλοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης έχουν ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες υποβάλλονται στην Διαχειριστική Αρχή για ένταξη.
·      ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση Σκοπιμότητας και από τον Μάιο ξεκινά η σύνταξη μελέτης ανακατασκευής του κτιρίου.
Τέλος έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες της συμβολαιογραφικής πράξης παραχώρησης έκτασης από το Δήμο Καλαμάτας  στο Νοσοκομείο για την κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου