" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

6.4.12

ΠΑΡΤΥ ΕΛΙΑΣ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας !

www.adena.gr
Τιμώμενη περιοχή η Περιφέρεια Πελοποννήσου : “Ελαιοφόρος Τόπος” . 
ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ 5η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ !! 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που ξεκινά σήμερα στο Σ.Ε.Φ Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από ένα μικρό ελαιώνα που έχει δημιουργήσει στο χώρο του περιπτέρου της, θα προχωρήσει σε μια σειρά από θεματικές διαδραστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις με... στόχο την προβολή και προώθηση του ελαιολάδου στην Πελοπόννησο.
Την Παρασκευή 6 Απριλίου και ώρα 19.30 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα εγκαινιάσει την έκθεση και θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του. Μετά το τέλος της ομιλίας του θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί της Πελοποννήσου και ζωντανή μουσική από τοπικά συγκροτήματα και χορευτικά. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν φορείς όπως το Μουσείο Ελιάς του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, και παραγωγοί. Επίσημος επιστημονικός φορέας για την υποστήριξη των δράσεων του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το Τ.Ε.Ι Καλαμάτας και η Ομάδα Γευσιγνωσίας, οι οποίοι θα προβούν σε σεμινάρια γευσιγνωσίας και ενημέρωσης του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα βρίσκονται γεωπόνοι από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να ενημερώνουν για τις ευεργετικές ιδιότητες του Πελοποννησιακού Ελαιολάδου καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, του ελαιολάδου ΠΟΠ και ΠΓΕ που υπάρχουν στην Πελοπόννησο.
Την ενημέρωση του κοινού θα συμπληρώσει η Τεχνολόγος Τροφίμων Κατερίνα Ρενιέρη σε παρουσίαση που θα προβεί το Σάββατο 7 Απριλίου, 18:30 με θέμα τη Βιολογική Αξία του Ελαιολάδου Πελοποννήσου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα προκαλέσουν οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας στις οποίες θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο περίπτερο της και τα εδέσματα που θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν στο κοινό διάσημοι σεφ. Συγκεκριμένα:
Ο Executive chef Μιχάλης Ντουνέτας θα παρουσιάζει την Παρασκευή 18:00-20:00 γαστρονομικές επιδείξεις με τραχανά γλυκό με μους Λαδιού, και το Σάββατο 18:00-21:00 φάβα παντρεμένη με ελαιόλαδο Μάνης και την Κυριακή 10:00-12:00 Φακές σφηνάκι με ελαιόλαδο Καλαμάτας.
Ο Executive chef Παναγιώτης Κοκκάλας σε καθημερινή βάση θα δημιουργεί μοναδικά εδέσματα και ιδιαίτερους συνδυασμούς με λαδωτήρια τα οποία και θα προσφέρει στο κοινό. Γλυκές γαστριμαργικές δημιουργίες θα προσφέρει στο κοινό ο αρτοποιός Χατζηξενοφών Δημήτρης προσφέροντας λουκουμάδες με ζάχαρη τηγανισμένους με Πελοποννησιακό ελαιόλαδο.
Επίσης όλες τις ημέρες ο Chef Λέκκας Γεώργιος θα δημιουργεί παραδοσιακά φύλλα πίτας, ψωμάκια, πιττάκια τα οποία θα μαγειρεύει με Πελοποννησιακό ελαιόλαδο έτοιμα προς κατανάλωση. Ο executive chef Στεφόπουλος Νικόλαος θα παρουσιάσει το Σάββατο 12:00-13:00 πιπεροπιτάκια Πελοποννήσου και την Κυριακή από 12:00-13:00 ζυμαρομαγειρέματα με αρτάκια.
Ο Pasty Chef Σαραβάς Μιχάλης θα παρουσιάζει το Σάββατο 16:00-17:00 και την Κυριακή 13:00-14:00 Γλειφιτζούρια με ροδέλες ελιάς ενώ ο Αλεξόπουλος Δημήτρης καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιάζει Χαλβά με ελαιόλαδο.
Τα γαστριμαργικά δημιουργήματα των έμπειρων σεφ θα συμπληρώσει ο παρουσιαστής-μουσικός Ευτύχης Μπλέτσας γνωστός από την τηλεοπτική σειρά “Η κουζίνα της Μαμάς”, όπου με την κιθάρα του από το Περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της έκθεσης τα ξεχωριστά του Μουσικομαγειρέματα.
Οι δραστηριότητες στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα κορυφωθούν με το Πάρτυ Ελιάς που θα λάβει μέρος το Σάββατο 20.00, όπου ο barequip Ορφανός Γιάννης θα προσφέρει κοκτέιλ βασισμένα στο λάδι και την ελιά, με αρκετή μουσική και χορό μέχρι το πρωί. Αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό για τα εθνικά μας προϊόντα Ελαιόλαδο και Ελιά και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η διοργάνωση έχει πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων του κλάδου, που ανταποκρίνονται με τη δυναμική τους παρουσία στο Φεστιβάλ. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να προσδώσει την απαιτούμενη δυνατότητα προβολής που αρμόζει στο βασικότερο προϊόν του Πελοποννησιακού Καλαθιού Προϊόντων, το ελαιόλαδο και την ελιά.
Το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς λαμβάνει μέρος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Παρασκευή 16.00- 21.00, το Σάββατο 10.00- 21.00 και την Κυριακή 10.00-16.00.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου