17.11.12

Σε εξέλιξη η πορεία για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να φθάσουν οι φοιτητές που κρατούν στα χέρια τους τη σημαία του Πολυτεχνείου. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου και άρχισε η κεντρική εκδήλωση για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Νοέμβρη του ΄73.
Η αντιπρύτανης του Ε.Μ.Πολυτεχνείου Τ. Μοροπούλου, στην ομιλία της επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι ούτε επετειακός εορτασμός είτε επετειακή βία. Δεν είναι άσυλο μιας ιδέας ή μιας παράταξης.
Είναι όλων των ιδεών και δυνάμεων που μπορεί να αντιπαρατίθενται , αλλά που οφείλουν όμως να διαλέγονται μεταξύ τους και να συντίθενται. Το Πολυτεχνείο άνοιξε δρόμους δύσκολους και αντιφατικούς, ανοικτούς και σήμερα. Ας τους πάρουμε…
 Η αντιπρύτανης, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια σήμερα, τονίζοντας τις περικοπές, τις μειώσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται και τα οποία ολοένα και διογκώνονται.
Ο Νίκος Τριανταφύλλου, εκ μέρους του Συνδέσμου Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αναφέρθηκε στα διάφορα νεοναζιστικά μορφώματα και τους νοσταλγούς του χουντικού παρελθόντος που υπάρχουν σήμερα, όπως είπε.
Τόνισε ότι όλοι αυτοί όχι μόνο προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο δεν θα είχαμε τη σημερινή οικονομική κρίση και ότι για όλα τα δεινά των εργαζομένων φταίει η γενιά του Πολυτεχνείου που, όπως λένε είναι η πιο σάπια γενιά.
Τους απαντάμε-πρόσθεσε ο Ν. Τριανταφύλλου - ότι πρωθυπουργοί, υπουργοί και λοιπό πολιτικό προσωπικό, μπορεί ηλικιακά και μόνο να ανήκουν στη γενιά του Πολυτεχνείου και να μην έχουν όμως καμία απολύτως σχέση με το Πολυτεχνείο.
Η προσπάθεια να λοιδορήσουν το Πολυτεχνείο είναι μάταιη. Το Πολυτεχνείο έχει καταγραφεί στη μνήμη του λαού και της νεολαίας στη νεώτερη ιστορία χώρας με χρυσά γράμματα και δεν αλλάζει με τίποτα. Και ο ομιλητής κατέληξε λέγοντας ότι δεν θα δείξουμε ανοχή στα νεοναζιστικά μορφώματα και την παρακρατική τους πρακτική και δράση.
Τέλος, ο αντιπρύτανης της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών Παναγ. Χαραλάμπους, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η πόρτα του Πολυτεχνείου είναι το κορυφαίο κοινωνικό γλυπτό της χώρας μας.
Στις 2.55 από τη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων, ξεκίνησαν οι φοιτητές που κρατούσαν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου και μπήκαν επικεφαλής της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία. Μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, δεκάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας, πέρασαν από το μνημείο του Πολυτεχνείου για να αφήσουν ένα λουλούδι ή ένα στεφάνι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου