17.11.12

«Το 70% των Ιταλών νιώθει απέχθεια για την πολιτική»

«Το 70% των Ιταλών νιώθει απέχθεια για την πολιτική, τους πολιτικούς και τα κόμματα. Το επιβεβαίωσαν και οι τοπικές εκλογές της Σικελίας», δήλωσε, την Παρασκευή, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο "Καβαλιέρε" πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθεί το θάρρος για να γίνουν πραγματικές αλλαγές».

«Τα στοιχεία που προέκυψαν, μετά από ένα χρόνο κυβέρνησης τεχνοκρατών είναι καταστροφικά. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε οπωσδήποτε την οικονομική αυτή πολιτική που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και, κυρίως, από την Γερμανία, η οποία δεν είναι αλληλέγγυα, δεν σκέφτεται το καλό όλων, αλλά μόνο το δικό της καλό. Νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αντιστραφεί».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί η ημερομηνία της 11ης Μαρτίου για την διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, του Μιλάνου και στην περιφέρεια Μολίζε. Παράλληλα, θα μπορούσαν να στηθούν, την ίδια ημέρα, και οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών, που, κανονικά, θα έπρεπε να γίνουν τον Απρίλιο.

Η δυνατότητα αυτή προέκυψε μετά από συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τους προέδρους βουλής και γερουσίας Τζανφράνκο Φίνι και Ρενάτο Σκιφάνι.

«Ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο είναι διατεθειμένος να δώσει το αναγκαίο πράσινο φως για τη την διεξαγωγή όλων των εκλογικών αναμετρήσεων την ίδια ημέρα. Αλλά, για την οριστική προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών ζητά να εγκριθούν, πρώτα, ο νέος εκλογικός νόμος και ο προϋπολογισμός», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου