16.11.12

Βρήκε χρήματα ....ο Τσίπρας !

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Με έναν νόμο και ένα άρθρο έταξε ο Αλέξης Τσίπρας πως θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις, μιλώντας χθες στους εργαζομένους της Λάρκο.
Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση βιάζεται να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στην Α. Μέρκελ και στους πιστωτές, πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
Χωρίς να δώσει απάντηση από πού θα βρεθούν τα χρήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ακόμη μια πλειοδοσία, καθώς είπε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι μισθοί και οι συντάξεις μπορεί να επανέλθουν.
«Οπως είπαμε και στη Βουλή, είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης και βεβαίως ισχυρής διαπραγμάτευσης, την οποία δεν μπορούν να κάνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά το «ξεπούλημα του εθνικού πλούτου».
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, απευθύνοντας την κατηγορία ότι θέλει να ξεπουλήσει τον δημόσιο πλούτο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας χθες στους εργαζομένους της Λάρκο, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα εμποδίσει με κάθε τρόπο το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου» προσθέτοντας ότι «δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε συνεντεύξεις και να βροντοφωνάζουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ότι ''αυτό το ξεπούλημα εμείς θα το σταματήσουμε''».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε παράνομη την δραστηριότητα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ενώ επεσήμανε ότι «οι πιστωτές ζητούν να πάρουν τα τιμαλφή, να πάρουν και τα ασημικά».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε βιάζονται και εκβιάζουν με τη δόση. Ενώ εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και η κυβέρνηση βιάζεται να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στην κ. Μέρκελ και τους πιστωτές, πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
«Αδικο χρέος»
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι η λύση δεν είναι να μειώνονται οι συντάξεις και να απολύονται εργαζόμενοι, αλλά «να σταματήσουμε να πληρώνουμε ένα άδικο χρέος και να οργανώσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Ο κ. Τσίπρας, τέλος, τόνισε ότι «τα κλειδιά της χώρας δεν θα τα παραδώσουμε», σημειώνοντας ότι «το μεγάλο κλειδί για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης της ανάπτυξης».
.ethnos.gr Παναγιώτης Τσούτσιας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου