14.3.13

Aποκριάτικα έθιμα της Μεσσηνίας από μαθητές !


Μαθητές παρουσιάζουν αποκριάτικα έθιμα της Μεσσηνίας με ρίζες στο χρόνο ,
σε διαγωνισμό της σχολής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη.

Μεγάλη ήταν η  συμμετοχή μαθητών  γυμνασίου στο διαγωνισμό ψηφιακής παρουσίασης των  παλαιότερων εθίμων  της Μεσσηνίας, που διοργάνωσε η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη. 
 Στόχος του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές να ερευνήσουν και να παρουσιάσουν σε ψηφιακή μορφή  έθιμα του νομού μας που ξεχωρίζουν για την ιστορία τους όπως η κρεμάλα και οι φωτιές στη πόλη της Μεσσήνης, του Κουτρούλη ο γάμος στη Μεθώνη και τα δρώμενα της Νέδουσας.  
Δεκάδες μαθητές από το νομό μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό . Διακρίθηκαν οι μαθητές : Αθανασία Πλατάρου, Αφροδίτη Ρούτση. Καλλιόπη Μιχαλοπούλου, Νίκη Μαλλιαρού και Ματέους Μαρκόπουλος. Για τους μαθητές δημοτικού ο διαγωνισμός περιελάμβανε τη δημιουργία ψηφιακού χαρταετού. Διακρίθηκαν οι μαθητές: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Παναγιώτα Μαλλιαρού, Πέτρος Οικονομίδης, Εύα Πανοπούλου, Ελένη Παπανδρέου, Δώρα Παπανδρέου, Στέλλιος Μουλατσιώτης και Παναγιώτης Γεωργακοπουλος.  
Δείγματα των ψηφιακών έργων των μαθητών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδαwww.diagonismos.simplesite.com   
Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν δώρα. Την ευθύνη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού είχε ο Γιάννης  Λάσκαρης ενώ τριμελής επιτροπή  αξιολόγησε τις συμμετοχές των διαγωνιζομένων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου