16.3.13

Οκτώ Συμβουλές... Για να μην αρρωστήσετε ξανά!


ποτό«Παν μέτρον άριστον» … στο ποτό: Σύμφωνα με έρευνα του National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και Αλκοολισμού) άτομα, τα οποία καταναλώνουν λιγότερο ποτό, σπάνια αρρωστούν. Ακόμα και αν η λαϊκή γνώμη αναφέρει πως ένα ή δυο ποτήρια ποτό δεν κάνουν κακό και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εντούτοις η εν λόγω έρευνα διαφωνεί και τονίζει πως το αλκοόλ θα πρέπει να καταναλώνεται σπάνια.


AA020929Σας αρέσει το μπαχαρικό… επιλέξτε σκόρδο: Και όμως τα οφέλη του είναι πολλά. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, «παλεύει» με τις λοιμώξεις και δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά το σκόρδο κατάφεραν να μειώσουν κατά το ήμισυ τον αριθμό ημερών της αναρρωτικής τους άδειας. Τρώτε το σκόρδο ωμό ή μαγειρεμένο.

ύπνοςΑν ανήκετε στην κατηγόρια εκείνων των ατόμων που κάθε τρεις και λίγο «αρπάζουν» κρύωμα με το παραμικρό ή αρρωστούν γενικότερα, τότε οφείλετε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα «εφοδιάσουν» το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενισχύοντας το να αντέχει στα διάφορα μικρόβια! Ψάξαμε και βρήκαμε για σας οκτώ πολύτιμες συμβουλές έτσι ώστε να μην αρρωστήσετε ποτέ ξανά!
Το μεσημέρι αφεθείτε στα χέρια του Μορφέα: Γιατροί αναφέρουν πως κατάλληλη ώρα για έναν υπνάκο είναι το διάστημα ανάμεσα στις 1 το μεσημέρι μέχρι και τις 3. Το σώμα εκείνη την ώρα έχει την ανάγκη όσο τίποτα άλλο από ξεκούραση! Η μεσημεριανή σιέστα φαίνεται να αποτελεί παράγοντα ώστε να παρατηρείται χαμηλότερη συχνότητα στεφανιαίας νόσου της καρδίας.




γιαούρτιΦάτε γιαούρτι: Μια διατροφή, η οποία στερείται γαλακτοκομικών προϊόντων και δη του γιαουρτιού, θεωρείται ελλιπής. Τα προβιοτικά (ή τα λεγόμενα φιλικά βακτήρια) που περιέχονται στο γιαούρτι έχουν θετικό αντίκτυπο σε πολλές γαστρεντερικές παθήσεις. Συγχρόνως το γιαούρτι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλη ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Καλό θα ήταν να βάλετε στην καθημερινή σας διατροφή το γιαούρτι έτσι ώστε να καρπωθείτε τα οφέλη του.


λιγότεροΚαταναλώστε λιγότερο… φαγητό: Πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως όσοι από τους συμμετέχοντες υιοθέτησαν μια δίαιτα, η οποία ήταν κατά 25% λιγότερη σε θερμίδες από ό, τι η προηγούμενη διατροφή τους, κατάφεραν να μειώσουν τη συνολική χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και την αρτηριακή τους πίεση.
Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει πως θα μπείτε σε μια κατάσταση… πείνας! Φροντίστε να τρώτε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, αποφεύγοντας τα σάκχαρα, τα συσκευασμένα συμπληρώματα διατροφής και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα! Επιλέξτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά!

γιογκαΒάλτε τη … γιόγκα στη ζωή σας: Μια και οι ασκήσεις της θα ενισχύσουν και θα χαρίσουν ισορροπία στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ταυτόχρονα οι ασκήσεις αναπνοής της γιόγκα βοηθούν ώστε να «καταστραφούν» αποτελεσματικά τα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες! Τέλος η γιόγκα αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες πρόληψης της καρδιοπάθειας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου.


φιλίαΕνισχύστε τις… φιλίες: Άτομα με ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς έχουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψει σε ασθένειες. Οι «καρδιακοί» φίλοι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής κατά 50% περίπου! Για αυτό το λόγο επιδιώξτε να συναντιέστε συχνά με τους φίλους για δείπνο ή για γεύμα ή για έναν καφέ. Αποφύγετε να συνομιλείτε με τους φίλους σας μέσω facebook ή e- mail (εκτός και αν ζουν σε μια ξένη χώρα) και δώστε πρωταρχικό ρόλο στην προσωπική επαφή.




κρύο ντουςΚάντε … κρύο ντους: Το κρύο ντους βελτιώνει την κυκλοφορία τους αίματος, τονώνει το δέρμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα βελτιώνει τη διάθεση και αναζωογονεί το σώμα! Απολαύστε, λοιπόν, ένα κρύο ντους και βιώστε τα ευεργετικά του οφέλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου