14.3.13

Νέο ρατσιστικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

 Τους αποδοκίμασαν οι υπόλοιποι βουλευτές !!!
Προκλητικοί για μια ακόμη φορά εμφανίστηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων επιδόθηκαν σε νέο ρατσιστικό παραλήρημα προκαλώντας την οξύτατη αντίδραση του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ο οποίος τους αποκάλεσε «φασίστες».
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών επιτέθηκε κατά των παιδιών των μεταναστών που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.
«Τι δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών στα ελληνικά σχολεία; Μπαίνουμε στις τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ζήτησε «να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις για Ελληνες και αλλοδαπούς μαθητές».
Οπως είναι φυσικά το ρατσιστικό παραλήρημα του κ. Ματθαιόπουλου προκάλεσε την αποδοκιμασία παρισταμένων βουλευτών, με τον κ. Παπαθεοδώρου να σχολιάζει πως «ο διαχωρισμός που επιχειρείτε είναι φασιστικός».
Εντονη ήταν η αντίδραση και της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση η οποία απευθυνόμενη στους Χρυσαυγίτες βουλευτές είπε: «Αντί να βγάζετε κορώνες πατριδοκαπηλίας, να διαβάζετε κανένα νομοσχέδιο», τονίζοντας μάλιστα ότι «η Δημοκρατία έχει κανόνες». «Στην ζούγκλα δεν υπάρχουν κανόνες. Να πάτε, λοιπόν, στη ζούγκλα να δράσετε».
Στη συνέχεια, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της επιτροπής, δηλαδή ο κ. Ματθαιόπουλος, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος αποχώρησαν επιδεικτικά από την αίθουσα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου