16.3.13

Σταδιακή βελτίωση - Αίθριος καιρός την Καθαρά Δευτέρα


Με άστατο καιρό και κρύο θα «κυλήσει» η σημερινή μέρα σε όλη τη χώρα, ενώ από την Κυριακή αναμένεται σταδιακή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας. 
Με καλό καιρό θα γίνει το «πέταγμα» του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα ενώ τις νυχτερινές ώρες, της ίδιας ημέρας, ενδέχεται να σημειωθούν βροχές στη δυτική Ελλάδα αλλά και στην Αττική. Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας το τριήμερο με σκοπό να διευκολυνθούν όσοι θα μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο αναμένονται βροχές κυρίως στη δυτική - βόρεια Ελλάδα και καταιγίδες στο Αιγαίο όπου τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής και βόρεια χώρας.
 Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ από το μεσημέρι στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με εξαίρεση την Κεντρική Μακεδονία
 Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά στο Σαρωνικό σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα πεδινά και πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 10 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 10 στο Βόρειο Αιγαίο και από 11 έως 16 στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στα νοτιότερα πελάγη κατά περιόδους θυελλώδεις. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή, στην ανατολική και νότια χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές το πρωί και βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως και 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Καθαρά Δευτέρα, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ από τη νύχτα αναμένεται να σημειωθούν λίγες βροχές στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο αλλά και στην Αττική. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Την Τρίτη, περιμένουμε νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας:

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για τη διευκόλυνση όσων μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα.

Έντονη θα είναι η παρουσία της Τροχαίας στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά ατυχήματα, θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής:

• Την Παρασκευή 15 Μαρτίου για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.

• Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.

• Την Κυριακή 17 Μαρτίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.

Η Αστυνομία πάντως κάνει έκκληση στους πολίτες να λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλισης των χρημάτων τους και των σπιτιών τους και να ειδοποιούν αμέσως την Άμεση Δράση για οτιδήποτε τους συμβεί.

Παράλληλα, ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου