15.3.13

www.gsis.gr: Κάντε αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2013

Ξεκίνησε από την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012 η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης (0,28 ευρώ ανά λίτρο) στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει τα σχετικά παραστατικά στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ.
Το ποσό των 37.677.997 ευρώ θα πιστωθεί την Παρασκευή 15-03-2013 στους λογαριασμούς των δικαιούχων που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό αφορά σε 278.489 δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι συγκριτικά με την τελευταία πληρωμή ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και το ποσό πληρωμής έχει υπερδιπλασιαστεί.
 [Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012  η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα www.gsis.gr ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης. [Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπουργική απόφαση για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια:

•    Εισοδηματικά: Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά του να ανέρχεται έως 25.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 35.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

•    Ακίνητης περιουσίας: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Το επίδομα θέρμανσης δεν μπορούν να διεκδικήσουν παιδιά που εμφανίζονται ως προστατευόμενα στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους (ακόμα και αν κατοικούν σε άλλο σπίτι), όσοι εμφανίζονται ότι φιλοξενούνται σε κάποιον άλλον φορολογούμενο, όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών, ενώ επίδομα δεν χορηγείται για επαγγελματική στέγη.

Το επίδομα χορηγείται για αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι 30 Απριλίου 2013 μετά από σχετική αίτηση που μπορεί να γίνει μέχρι 30 Μαΐου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Όσοι δεν έχουν κωδικούς για το TΑXISnet, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική αίτηση δηλώνουν τον ΑΦΜ και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρησή σας σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης καλέστε στο τηλέφωνο: 210-480.3131. Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική εφαρμογή στο web site της Γ.Γ.Π.Σ:

https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου