5.6.13

Το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Λονδίνο

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Λονδίνο, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου σε τουριστικούς πράκτορες και πλήθος δημοσιογράφων.
Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ασφαλή προορισμό την Πελοπόννησο και μίλησε για τις ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές της, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των υποδομών και την προσβασιμότητα της Πελοποννήσου, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Στην εκδήλωση -στην οποία συμμετείχε η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο Κωνσταντίνος Μπίκας- ο Πέτρος Τατούλης, μίλησε για τη φιλοξενία των Πελοποννησίων, για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η περιοχή στους επισκέπτες της. Επεσήμανε το πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό απόθεμά της και έκανε λόγο για τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή καθώς και για την ιδιαίτερη γαστρονομία και τη μεσογειακή κουζίνα της.

Ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο Κωνσταντίνος Μπίκας αναφέρθηκε στην Πελοπόννησο ως έναν προορισμό που μπορεί με τις ομορφιές της να ενθουσιάσει τον επισκέπτη της, τονίζοντας ιδιαίτερα το διαχρονικά αυξημένο ενδιαφέρον των Βρετανών πολιτών για διακοπές στην Πελοπόννησο.

Η Βικτόρια Χίσλοπ, από την πλευρά της, μίλησε για τα βιώματά της από τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με την Πελοπόννησο και τις ομορφιές της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε γαστρονομικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γευτούν νοστιμιές της Πελοποννήσου συνοδευόμενες με εξαιρετικές ποικιλίες πελοποννησιακών κρασιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου