4.6.13

Γυμνοί ποδηλάτες κατακλύζουν τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή

Γυμνοί ποδηλάτες και η ομάδα διεκδίκησης των ελεύθερων ανοιχτών χώρων πρασίνου ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να κατακλύσουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης Παρασκευή και Σάββατο.
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για έκτη φορά στη Θεσσαλονίκη Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Θα ξεκινήσει από το πάρκο της ΧΝΑΘ στις 7μ.μ.. Στόχος της η προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί. Μεταξύ άλλων οί ποδηλάτες ζητούν να δημιουργηθεί κλειστός ποδηλατόδρομος επί του οδοστρώματος στη Λεωφ. Νίκης και Μεγ. Αλεξάνδρου από το Λιμάνι εώς την Καλαμαριά, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός με τους πεζούς.
Το Σάββατο 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί  ανοιχτή γιορτή δρόμου διεκδίκησης των ελεύθερων ανοιχτών χώρων πρασίνου στο Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου). Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και η ΜΚΟ “Παιδιά Εν Δράσει” γιορτάζοντας 10 χρόνια παρουσίας στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Από τις 3μμ, παραστάσεις, τσίρκο, επιδείξεις skate & ΒΜΧ, γκράφιτι,, yoga, Capoeira , Τροχοπεδιλατιστές, Stand up Comedy, Hip Hop, συζητήσεις, φαντασία, κέφι, δημιουργία, επικοινωνία.
Συμμετέχουν:
  • Άρσις/Praksis - Mobile School και κυνήγι θησαυρού “Ψάξε Ψάξε δεν θα το Βρεις..”
  • Aniline Dancetheatre - "A Scarlet Swing Night" Χοροθέατρο
  • C. for Circus "Κάτι Διαφορετικό" Θέατρο
  • ''Walking Alone.. or Along?'' Φωτογραφική Έκθεση της Χάιντι Σεραφειμίδου
  • Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής (Φ.Λ.Α.Σ.)
  • AZA - Προβολές Βωβού Κινηματογράφου
  • Beat για Beat & Couple Issues Hip Hop χορογραφίες.

Από τις 8μμ, μουσικά συγκροτήματα:
SOUL FIRE, ΕΚΜΕΚ, BANKSTERS, CARAVAN AIR, LOS TRE

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου