5.9.13

Πάγκαλος - Ο Τσιπουράς που έγινε ....Τσίπρας !

Χρησιμοποιώντας μία ετυμολογική - κατά τον ίδιο- προσέγγιση ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος εξήγησε ότι το επώνυμο του Αλέξη Τσίπρα είναι βλάχικο, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «βλαχοδημάρχων».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ.Πάγκαλος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν ξέρει ότι το όνομά του είναι βλάχικο. Σημαίνει τσιπουράς, αυτός δηλαδή που φτιάχνει τσίπουρο».

«Φάγανε το "ου" και το έκαναν Τσίπρας, σημείωσε ο πρώην υπουργός. Για το χαρακτηρισμό «βλαχοδήμαρχοι» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Πάγκαλος τόνισε ότι πρόκεται για φράση που «αναπαράγεται με ντουντούκα και κανείς δεν διαβάζει και δεν ξέρει τίποτα. Ζούμε σε μια κοινωνία ημιμαθών».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ -στο οποίο δεν παρευρέθηκε- και στην ομιλία του Κώστα Σημίτη στον οποίο καταλόγισε παταγώδη αποτυχία στη δεύτερη θητεία του, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός «αθωώνει τον Κώστα Καραμανλή».

«Απέτυχε στις διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές του κράτους και των θεσμών. Το έχει πει και το έχω γράψει, όπως και πολλοί άλλοι και αν το είχε κάνει και ήταν όλα πετυχημένα τότε γιατί έδωσε το κόμμα στον Παπανδρέου και έφυγε; Συνέβη κάτι; Εκτός αν φταίει πάλι ο λαός που δεν μας ψηφίζει. Κάθε φορά που δεν μας ψηφίζει, έχει τους λόγους του ο λαός», συνέχισε.

«Και πιστεύω ότι ο κ. Σημίτης καταψηφίστηκε επειδή υπήρχε η προοπτική της επανίδρυσης του κράτους, παραμυθιάζοντας το κράτος ψευδόμενος τότε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο. Καταψηφίστηκε επειδή δεν είχαν γίνει αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές», συμπλήρωσε ο κ.Πάγκαλος.

e-go.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου