" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

6.9.13

Δεύτερο σκελετό βρικόλακα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι

Ενας δεύτερος σκελετός ενός μεσαιωνικού «βαμπίρ» ανακαλύφθηκε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία. 
Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει το σκελετό ενός ηλικιωμένου άνδρα με ένα μαχαίρι στην καρδιά του σε ανασκαφή στα ερείπια εκκλησίας στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Νέσεμπαρ.

Ειδικοί λένε ότι το μαχαίρωμα θα μπορούσε να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια, αλλά ο αρχαιολόγος Τόντορ Μαρβάκοφ υποστηρίζει ότι το μαχαίρι αποτελεί βάσιμο αποδεικτικό στοιχείο ότι ο άνθρωπος πιστεύεται ότι ήταν βρικόλακας. Ο σκελετός χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Συνολικά 28 τάφοι έχουν βρεθεί σε ένα χώρο 40 τετραγωνικών μέτρων στο εσωτερικό του ναού, που χρονολογείται από τον 13ο-14ο και από τον 16ο και 17ο αιώνα. Ένας από αυτούς ανήκε σε παιδί, θαμμένο σε λευκό φέρετρο.

Ο Μαρβάκοφ λέει ότι οι ομαδικές ταφές γίνονταν την εποχή της πανούκλας. Ο πρώτος σκελετός «βαμπίρ» βρέθηκε στη Βουλγαρία το 2012 στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Σωζόπολη.

Οι αρχαιολόγοι ξέθαψαν ένα σκελετό από τον μεσαίωνα που ήταν τρυπημένος στο στέρνο από σιδερένιες ράβδους - μια πρακτική που χρησιμοποιούνταν για να μην γίνουν οι νεκροί βρικόλακες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου