4.9.13

Ο δήμος Οιχαλίας και οι διεκδικητές του…

Τα «μαχαίρια» για τη διεκδίκηση του δήμου Οιχαλίας έχουν βγει ήδη από τα θηκάρια και τα ακονίζουν έξι τουλάχιστον διεκδικητές. 
Στο δήμο αυτό η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει και οι συζητήσεις στα καφενεία και όχι μόνο δίνουν και παίρνουν. 
Μεγάλες βολές δέχεται ο νυν δήμαρχος Φίλιππας Μπάμης, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που ήρθε στην περιοχή και εγκαταστάθηκε αφήνοντας την Αθήνα. Στηρίχτηκε και πήρε το δήμο αλλά πολύ γρήγορα άρχισαν «τα όργανα» αφού αυτοί που τον στήριξαν απέσυραν την στήριξή τους με πρώτο και καλύτερο τον αντιδήμαρχο Ηλία Σταυρόπουλο που παραιτήθηκε εξαπολύοντας επίθεση στο δήμαρχο με σκληρές εκφράσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. 
Ηπίων τόνων άνθρωπος ο νυν δήμαρχος και με άλλη νοοτροπία και κουλτούρα δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει φιλοδοξίες και να ισορροπήσει το σύστημα και γρήγορα οδηγήθηκε στον τυφώνα των αντιπαραθέσεων. Είναι, όμως, αποφασισμένος να διεκδικήσει και πάλι το δήμο και να συγκρουστεί με στελέχη που αδυνατούν να συμφωνήσουν μαζί του για την πορεία του δήμου.
Πρώτη και καλύτερη αντίπαλος του νυν δημάρχου θα είναι η  δικηγόρος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη. Οι γνωρίζοντες τα εσωτερικά του δήμου λένε ότι η Ελένη Αλειφέρη ταλαντευόταν μέχρι πρόσφατα αν θα είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό που θα στηρίξει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Νέα Δημοκρατία ή θα διεκδικήσει το δήμο. Τελικά αποφάσισε να διεκδικήσει το δήμο μετά από παρότρυνση πολλών φίλων που διαθέτει στην περιοχή.
Το δήμο σκοπεύει να διεκδικήσει και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, γεωπόνος Παναγιώτης Αλευράς βλέποντας ότι δύσκολα θα επιλεγεί από τον Πέτρο Τατούλη και πάλι στη θέση αυτή αφού σύμφωνα με κύκλους της Περιφέρειας έχει πέσει σε δυσμένεια μετά την τοποθέτησή του στο θέμα των στερεών αποβλήτων. 
Ο ίδιος πάντως συνεχίζει δημόσια να στηρίζει τον Πέτρο Τατούλη ελπίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης θα αλλάξει στάση απέναντί του. Σκληρός ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκε κοντά στο Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά γρήγορα άλλαξε στρατόπεδο και πέρασε στις δυνάμεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη πήρε μετά την παραίτηση του Χρήστου Μαλαπάνη. Διαθέτει δυνάμεις στο Δώριο και στα γύρω χωριά αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στο Μελιγαλά, στην Οιχαλία, στη Σκάλα και στη εκεί περιοχή. 
Τέλος, στο δήμο αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε ήταν μεγάλες ακόμη και τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση.
Πολλοί μιλάνε στην περιοχή για την υποψηφιότητα του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου ενός ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που στο παρελθόν διατέλεσε και Νομαρχιακός Σύμβουλος και αργότερα Περιφερειακός Σύμβουλος. Ήταν άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά αλλά μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία για άγνωστους λόγους, που μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διαφώνησε με τον Πρωθυπουργό και έπεσε σε δυσμένεια. Αν η Νέα Δημοκρατία δε δώσει χρίσματα, που είναι το πιθανότερο, δίνεται η δυνατότητα στο Σωτήρη Παναγιωτόπουλο να διεκδικήσει το δήμο με αξιώσεις.
Το δήμο έχει επίσης δηλώσει ότι σκοπεύει να διεκδικήσει και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Αριστείδης Σταθόπουλος. Διαθέτει μεγάλη επιρροή στο χώρο του αθλητισμού και διατηρεί ισχυρές φιλίες στο δήμο.
Τέλος, το δήμο κάτω από προϋποθέσεις σκέπτεται να διεκδικήσει ο γιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας Ηλίας Σακελλαριάδης. Διαφωνεί σε πολλά σημεία με τον νυν δήμαρχο. Θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με ξεχωριστή  λίστα δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και αν αυτό γίνει η υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο θεωρείται δεδομένη. Προέρχεται από τον τέως δήμο Ανδανίας όπου είχε θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Είναι αγαπητός στους πολίτες που τον ανέδειξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Οιχαλίας.
“Spartakos”

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου