19.11.14

Πώς η 23 χρονη φοιτήτρια «ξεσκέπασε» τον πρωταθλητή που έκλεβε αισθησιακές φωτογραφίες!

Η σπιρτάδα μιας 23χρονης από την Κρήτη στάθηκε η αιτία για να συλληφθεί ο Έλληνας πρωταθλητής που κατηγορείται ότι έκλεβε αισθησιακές φωτογραφίες από τους προσωπικούς υπολογιστές νεαρών κοριτσιών.

Ο δράστης έπεσε στο τραγικό ατόπημα να κάνει αίτημα φιλίας στην 23χρονη, πράξη που τελικά τον οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η νεαρή κοπέλα εξηγεί στο cretalive πως όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι φίλος μίας γνωστής της και κατόπιν της ζήτησε βοήθεια προκειμένου να ολοκληρώσει την πτυχιακή του εργασία.

«Μου έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε με λεπτομέρειες τι πραγματεύεται στην πτυχιακή του και ότι πρέπει να πάρει δείγματα από 3.000-4.000 υπολογιστές. Στη συνέχεια εξήγησε ότι δίνοντας του έναν αριθμό θα μου πει αν έχει ιούς ο υπολογιστής μου και θα μου τους βγάλει. Αργότερα, αυτός θα έπαιρνε τον ιό για να τον μελετήσει στο εργαστήριο», εξηγεί η κοπέλα αποκαλύπτοντας τον τρόπο προσέγγισης του κατηγορούμενου πριν από 1,5 χρόνο .

Στη συνέχεια, η 23χρονη μπήκε στην διαδικασία να διασταυρώσει τα στοιχεία του άνδρα και απευθύνθηκε στην κοινή τους γνωστή: "Έστειλα μήνυμα στη γνωστή μου στο facebook και την ρώτησα για την ταυτότητα του, εκείνη μου είπε ότι της είχε ζητήσει το ίδιο και το είχε πράξει και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θεώρησε πως ήταν κρίμα να μην βοηθήσουμε τον νεαρό στην πτυχιακή του.. Παρολ´ αυτά προτίμησα να μην το κάνω αν και ήθελα να βοηθήσω...Πέρασε ένας χρόνος και ο ίδιος χρήστης μου έστειλε ξανά μήνυμα για να τον βοηθήσω, το προφίλ του φαινόταν αληθινό όποτε αποφάσισα να αφιερώσω 3 λεπτά από το χρόνο μου, μου όπως έλεγε. Σκέφτηκα πως εάν επρόκειτο για κάτι ύποπτο θα τον είχαν σταματήσει».

Το σχέδιο του τέθηκε σε εφαρμογή όταν η κοπέλα ξεκίνησε να ακολουθεί τις οδηγίες του:

«Μου έστειλε ένα link και αφού πάτησα πάνω του έδωσα έναν αριθμό που έβγαζε ο υπολογιστής, από κει κατάλαβα ότι άρχισε να γίνεται file transfer ενώ ο ίδιος το αρνιόταν και έλεγε ότι δεν μπορεί να μπει στα αρχεία μου.», αναφέρει η νεαρή κοπέλα εξηγώντας την διαδικασία προκειμένου να αποκτάει ο δράστης πρόσβαση στα ξένα αρχεία.

Οι υποψίες της 23χρονης έγιναν βεβαιότητα όταν ξεκίνησε να λαμβάνει μηνύματα από άλλους φίλους της στο facebook οι οποίοι ρωτούσαν αν πρόκειται για αληθινό προφίλ και στο σύνολο τους ήταν κορίτσια.

Ο δράστης ,όπως εξηγεί η ίδια, δεν βρήκε ενδιαφέροντα αρχεία στον υπολογιστή της.

« Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει πως προστατεύω τα αρχεία μου από χάκερς, μου είπε συγκεκριμένα ....

«Έχεις πουθενά φωτογραφίες με μαγιό η γυμνές; σε κάποιο άλλο υπολογιστή ή σκληρό δίσκο; για να σου πω τι να κάνεις για να μην στα κλέψουν! και συνεχίζει :

«Tότε βεβαιώθηκα ότι αυτός μαζεύει υλικό με προσωπικές φωτογραφίες κοριτσιών και κατάλαβα ότι όσες κοπέλες είχαν πέσει θύματα αντί να τον καταγγείλουν απλά τον έκαναν block.! Αμέσως πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μου έδωσε το email του ηλεκτρονικού εγκλήματος!»

Όπως λέει η 23χρονη, έστειλε άμεσα email στο οποίο εξηγούσε την κατάσταση και ύστερα από μερικές ημέρες οι αρμόδιοι απάντησαν ότι θα το ερευνήσουν.

«Αυτό που με ενδιαφέρει από την ιστορία, είναι ότι όλες οι κοπέλες δεν έκαναν τίποτα για να τον καταγγείλουν και αν είχα κάνει και εγώ το ίδιο δεν θα τον είχαν πιάσει και θα έπεφταν θύματα πολλά ακόμα κορίτσια με φωτογραφίες τους στο ιντερνέτ», λέει και με αυτό τον τρόπο στέλνει το δικό της μήνυμα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Από τον Εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Έλληνα πρωταθλητή για δύο πλημμελήματα, την παραβίαση απορρήτου Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων και ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη.

Ο πρωταθλητής δηλώνει συντετριμμένος και πολύ στεναχωρημένος, επισημαίνει πως η όλη υπόθεση του έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα, ενώ ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 140.000 φωτογραφίες, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί 100 υποθέσεις, που σύμφωνα με την αστυνομία, μπορεί να φτάσουν και τις χίλιες συνολικά!

zougla.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου