20.11.14

Στη Γλυφάδα μαζεύουν ελιές για να δοθεί λάδι στις άπορες οικογένειες

Θετική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της Γλυφάδας στο κάλεσμα του δήμου για συγκομιδή των καρπών των ελιών από όλους τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου το λάδι που θα παραχθεί να διανεμηθεί στις φτωχές και τις άπορες οικογένειες της πόλης. 
«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται συγκομιδή ελιών στη Γλυφάδα. Έχουμε ένα δώρο της φύσης και αποφασίσαμε να το εκμεταλλευθούμε για να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.
Πρώτη μέρα σήμερα, δεκάδες είναι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, που με εργαλεία που πήραν μαζί τους από το σπίτι τους, μαζεύουν ελιές σε περιοχές του δήμου. Μπορεί η εικόνα να μην ταιριάζει με το παραλιακό κομμάτι της Γλυφάδας, που γνωρίζουν οι περισσότεροι, όμως, όπως τονίζει ο κ. Παπανικολάου «είναι χιλιάδες οι ρίζες και αναμένουμε να μαζέψουμε τόνους ελιών από τις οποίες θα παραχθούν τόνοι λαδιού. 
Μόνο στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, έκτασης 4,5 στρεμμάτων, που ξεκινήσαμε το πρωί, υπάρχουν 300 ρίζες και αναμένεται να μαζέψουμε έναν τόνο. Τα πεζοδρόμια της πόλης μας είναι γεμάτα ελιές. Μια απλή βόλτα να κάνεις στη Γλυφάδα θα δεις ελιές γεμάτες καρπό που έχει μαυρίσει και πέφτει».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου