20.11.14

«Διόδια Πηδήματος» στη Μεσσηνία...

Με τις σημερινές τιμές, όλα τα διόδια της χώρας ονομάζονται πλέον «Διόδια Πηδήματος»..
 
Λίγο παλαιό, αλλά διαχρονικά επίκαιρο και σπαρταριστό. Σε ισχύ και ανικανοποίητο παραμένει το πάνδημο αίτημα των κατοίκων του χωριού Πήδημα Μεσσηνίας, που σχετίζεται με τα διόδια που έχουν στηθεί στην περιοχή τους, στον δρόμο Τσακώνα - Καλαμάτα («γεφύρι της Άρτας», φυσικά, εξακολουθεί και η ολοκλήρωση του δρόμου).

Σας παρουσιάζουμε αυτολεξεί την «Καταγγελία - διαμαρτυρία των κατοίκων του χωριού Πήδημα Μεσσηνίας για την ονομασία των διοδίων του νέου αυτοκινητόδρομου Τσακώνα - Καλαμάτα», όπως κατατέθηκε πριν από δύο χρόνια στο υπουργείο Υποδομών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην εταιρεία Μορέας:

«Προσφάτως και φυσικά πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου αυτοκινητόδρομου Τσακώνα - Καλαμάτα, που διέρχεται από την περιοχή του χωριού μας Πήδημα Μεσσηνίας, τοποθετήθηκε πινακίδα στα διόδια του χωριού μας με την ονομασία “διόδια Καλαμάτας” και όχι “διόδια Πηδήματος” ως όφειλε.Σημειωτέον ότι η Καλαμάτα απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από τα διόδια και παρεμβάλλονται αρκετά χωριά.

Επειδή θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή, διαμαρτυρόμεθα εντονότατα και παρακαλούμε να διορθωθεί το ταχύτερο η πινακίδα αυτή και να αναγράφει “διόδια Πηδήματος” όπως συμβαίνει και στις άλλες περιοχές που διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος. Εν αναμονή των ενεργειών σας, με τιμή, οι κάτοικοι…», και ακολουθούν υπογραφές.

Το «Ποντίκι» τάσσεται ολόθερμα στο πλευρό των κατοίκων. Η ικανοποίηση του αιτήματός τους, άλλωστε, είναι ο μοναδικός τρόπος να αναγραφεί επιτέλους και σε πινακίδα τι πραγματικά παθαίνουν καθημερινά εκατομμύρια συμπολίτες μας σε όλα τα διόδια των αυτοκινητόδρομων της χώρας. Αναγνωρίζουμε βέβαια το γεγονός ότι το υπουργείο Υποδομών δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί το αίτημα για τον συγκεκριμένο σταθμό διοδίων, καθώς με τις σημερινές τιμές, όλα τα διόδια της χώρας ονομάζονται πλέον «Διόδια Πηδήματος»... 
 
 
πηγή
 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου