21.11.14

Νέα επιστολή Νίκα στον Τατούλη για την Μπιρμπίτα !

Νέο έγγραφο απηύθυνε σήμερα, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, επισυνάπτοντας προηγούμενο έγγραφό του με αποδέκτη τον Περιφερειάρχη, από 7 Οκτωβρίου 2014, με το οποίο ζητούσε την παραχώρηση της Μπιρμπίτας για την εγκατάσταση αθιγγάνων. 
 
Τα έγγραφα αυτά, παλιό και νέο, κοινοποιήθηκαν στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.
 
Στο νέο έγγραφό του, ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι με το προηγούμενο είχε γνωρίσει στον Περιφερειάρχη «τις παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε να κάνουμε και τη συγκεκριμένη συνδρομή Υπουργείων, την οποία έχουμε εξασφαλίσει, δηλαδή:
 
1. Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της κατασκήνωσης αθιγγάνων με ποσό 200.000 – 500.000 ευρώ, από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, διά του Υφυπουργού κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου
 
2. Παραχώρηση έως 60 λυομένων από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εγκατάσταση αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα, διά του κ. Ευστράτιου Σιμόπουλου, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων».
 
Επιπλέον, γνωρίζει στον Περιφερειάρχη ότι «εγκρίθηκε αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, που είχε υποβληθεί στο Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, για στέγαση αθιγγάνων με επιδότηση ενοικίου και αγορά επίπλων, ύψους 215.500 ευρώ».
 
Στο σημερινό έγγραφο του Δημάρχου, αναφέρονται και τα εξής:
«Ακόμη, ο Δήμος Καλαμάτας έχει την πρόθεση να συμβάλει (τουλάχιστον σε ένα ποσοστό), στο κόστος ρευματοδότησης των λυόμενων κατασκευών στην Μπιρμπίτα.
Ως προς τα άλλα, γνωρίζετε ότι για την Μπιρμπίτα υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός (πολεοδόμηση, μαγειρεία, χώροι υγιεινής, ιατρείο, καφενείο), βάσει των οποίων έχουν εκδοθεί οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και ο Δήμος Καλαμάτας σκοπεύει να αποκαταστήσει τις σχετικές υποδομές. Παρακαλούμε για τις απόψεις σας».
Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας υπενθυμίζει τις δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το 2014 και το 2013, σχετικά με τη στέγαση των αθιγγάνων στην κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα, στην Μπιρμπίτα.
Το έγγραφο του Δημάρχου με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2014 μπορείτε να δείτε εδώ.
Παρατίθεται, επίσης, το έγγραφο που είχε αποστείλει ο Δήμαρχος στον Περιφερειάρχη στις 7 Οκτωβρίου 2014.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου