22.11.14

Συνάντηση Λιμενικών με Γιάννη Λαμπρόπουλο

Συνάντηση με ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλο Ιωάννη για το ασφαλιστικό (1990-95).
Πραγματοποιήθηκε της Τετάρτη 19-11-14 συνάντηση των Προέδρων των Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ και μελών του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ :Μπερτσιά Αθανάσιου (Κυκλάδων) Κυράνη Κων/νου (Κεντρικής Ελλάδος ) ,Καμβύση Σαράντου (Ν. Πελοποννήσου) και Δροσόπουλου Αλέκου (Β.Δ.Ελλαδος) με το Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Λαμπρόπουλο Ιωάννη .
Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το ασφαλιστικό των στελεχών των στελεχών ΕΔ-ΣΑ που κατετάγησαν από το 1990 έως και το 1995.
Αποτελεί πάγιο αίτημα των παραπάνω Ενώσεων η άρση της αδικίας εις βάρος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που κατετάγησαν τα ανωτέρω έτη και δεν συμπληρώνουν τα 24,5 έτη υπηρεσίας μέχρι την 31-12-2014 και θα χρειαστεί να υπηρετήσουν μέχρι και 10 έτη παραπάνω συγκριτικά με συναδέλφους που υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς της συνταξιοδότησης με 24,5 έτη ασφάλισης .
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι έχει ήδη κατατεθεί σχέδιο τροποποίησης του ασφαλιστικού Νόμου 3863/2010 για άρση της αδικίας κατανοώντας πλήρως το δίκαιο του αιτήματος για την αποκατάσταση της.
Αυτή την χρονική στιγμή η υπόθεση εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να δοθεί το πράσινο φως προχωρήσει η υλοποίηση της .
Επιπροσθέτως συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου και αφορούν σε επέκταση διάφορων ευεργετημάτων υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (Στρατιωτικές Λέσχες σίτισης ,πρόσβαση σε στρατιωτικά νοσοκομεία για τα στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους ,ΚΑΑΥ ,κατασκηνώσεις κ.α)
Τέλος ο κ. ΥΦΕΘΑ εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του αναγνωρίζοντας την προσφορά των στελεχών των ΕΔ –ΣΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου